Agricultura din ziua de azi este de neconceput fără lucrările mecanizate, utilajele agricole devenind de multă vreme indispensabile pentru fermieri. Încă din cele mai vechi timpuri, oamenii au apelat la diferite utilaje pentru a-și ușura munca la câmp, de la plugul simplu tras de boi până la cele mai moderne tractoare și combine din ziua de azi. Putem spune că, în prezent, pentru fiecare etapă a lucrărilor agricole există utilaje care pot fi utilizate pentru a ușura și a eficientiza munca fermierilor.

Având în vedere toate acestea, industria producătoare de utilaje și piese de schimb pentru utilajele agricole a cunoscut o permanentă dezvoltare, iar o serie de companii au reușit să se impună ca fiind cei mai puternici jucători de pe această piață. În cele ce urmează, îți prezentăm un top al celor mai cunoscuți producători de utilaje agricole din lume, la momentul actual.

 

1. John Deere

Cunoscută și ca Deere & Company, compania americană, cu sediul în statul Illinois ocupă detașat primul loc în acest top, fiind cel mai mare producător de utilaje agricole din lume. Tractoarele, combinele de recoltat și celelalte utilaje purtând marca John Deere sunt cunoscute și apreciate de fermierii din întreaga lume. Înființată încă din 1868 de către un fierar pe numele său John Deere, compania s-a extins și în Europa în 1956, când a cumpărat fabrica germană de tractoare Lanz. Între timp, Deere & Company a ajuns la 28 de filiale în întreaga lume și o cifră de afaceri ce depășește 20 de miliarde de dolari.

 

2. New Holland

Locul doi în top revine tot unei companii americane, înființată în 1895 în Pennsylvania, de către Abel Zimmerman. Până la mijlocul anilor ’80, producția companiei s-a axat pe combine și prese de balotat, în 1986 fiind achiziționată de cei de la Ford și devenind astfel „Ford New Holland”. Opt ani mai târziu, își schimbă din nou proprietarul, fiind achiziționată de compania italiană Fiat, care îi redă numele inițial. Utilajele companiei ajung cu precădere pe piața europeană și cea americană, incluzând o gamă variată de mașini agricole.

 

3. Class & Renault

Compania a luat ființă în anul 2006, ca urmare a fuziunii dintre producătorul german Class și mult mai cunoscuta companie Renault, din Franța. În scurt timp Class & Renault s-a impus ca lider european în producția de utilaje agricole pentru recoltat. Cu toate acestea, producția se axează în special pe tractoarele agricole, cele mai cunoscute și apreciate modele fiind Atlas, Dionis Fructus și Renault Fructus.

 

4. Case IH

Vorbim din nou de o companie americană, care s-a consacrat ca producător de mașini de treierat neconvenționale. După ce și-a câștigat un prestigiu pe acest segment, Case IH a trecut din 2009 și la producția de tractoare, combine agricole și prese, reușind să se impună și în acest sector.

 

5. Massey Ferguson

Încă de la momentul înființării, în 1953, compania din Georgia – Statele Unite ale Americii  s-a regăsit permanent în topul celor mai importanți 10 producători de utilaje agricole din lume, în prezent ocupând locul de la jumătatea acestui clasament. În ceea ce privește producția de tractoare, este pe locul trei în lume ca număr de unități, cu peste 10.000 de tractoare fabricate anual, însă compania produce și combine, încărcătoare telescopice și batoze.

 

6.  Same Deutz-Fahr

Bazele companiei au fost puse în Italia de frații Francesco și Eugenio Cassani, odată cu conceperea tractorului Cassani, care este unul din primele tractoare din lume cu motor Diesel. Se întâmpla în 1927, iar în prezent, cartea de vizită a companiei este noua fabrică de tractoare deschisă în Germania. Compania pune mare accent pe tehnologiile ultramoderne, de aceea, utilajele care ies pe linia de producție sunt extrem de fiabile și eficiente.

 

Achiziția unui utilaj agricole nu este deloc o investiție ieftină, prin urmare, este foarte important să ai siguranța că utilajul respectiv aparține unui producător serios, cu bune referințe în acest domeniu, precum cei din lista prezentată mai sus.

Banner SapunulCheia.ro