Ținuta vestimentară pentru birou presupune reguli destul de rigide, pe care trebuie să le respecți, mai ales dacă activezi într-o firmă care se preocupă de imaginea angajaților. Nu descuraja, nu este cazul să renunți la jumătate din garderobă în favoarea unor outfituri monotone! Învață din exemplele de greșeli prezentate în continuare să eviți gafele vestimentare care-ți pot afecta reputația la serviciu.

  1. Outfit exagerat de lejer

 Mai ales în anotimpul cald, suntem tentate să alegem piese vestimentare lejere, din materiale transparente, care să ne ajute în lupta cu căldura de afară. Greșit! Chiar dacă este la îndemână să combini un maiou cu bretele sau o bluză decoltată cu o fustă subțire, ori să alegi o salopetă vaporoasă, acestea sunt nepotrivite pentru serviciu.

 Nevoia unui dress code formal, care să impună credibilitate în relația cu superiorii ierarhici și cu partenerii de afaceri se poate respecta și atunci când vrei să te simți comod și confortabil. În acest sens, găsești rochii retro pe antea.ro, care te ajută să fii feminină, să ai un look profesionist și, în același timp, să te simți confortabil în modele midi, din materiale moi, fluide, croite în linii drepte sau în clos. Cele mai potrivite modele pentru stilul smart casual sunt rochii strâmte în partea de sus și evazate jos, ca și cele de tip wrap-up.

 

  1. Încălțăminte greșit aleasă

Ca să te încadrezi în rigorile stilului office trebuie să eviți să porți încălțăminte excentrică, precum pantofi cu toc prea înalt, sandale decupate, teniși în culori țipătoare. Este total nepotrivit să mergi la serviciu în șlapi sau în saboți, oricât de moderni și de comozi sunt pentru tine. Păstrează aceste variante pentru ținutele de stradă sau pentru outfiturile relaxate de vacanță.

La birou trebuie să optezi pentru pantofi stiletto în culori închise sau în tonuri nude, depinde de anotimp, sau pentru balerini eleganți, pe care poți să-i asortezi ușor la fuste, rochii și pantaloni tip creion, iar orele de serviciu vor fi mult mai agreabile.

 

  1. Haine de mărime nepotrivită

O rochie sobră, un costum cu fustă midi sau un sacou cu pantaloni office sunt alegeri vestimentare corecte, care îți asigură o imagine de profesionist. Dar mai este nevoie de ceva: aspectul îngrijit este cel care desăvârșește un outfit business: alege hainele în măsura potrivită, nici prea largi, ca să pari neglijent, nici prea strâmte, pentru că riști un look indecent. 

Chiar dacă suntem mereu pe fugă, acest lucru nu trebuie să se vadă în ținuta de birou! Hainele boțite, decolorate, cămășile necălcate, cu nasturi lipsă sau descheiați nu au ce căuta în outfitul unei persoane de succes.

 

  1. Accesorii în exces sau inadecvate

Încercarea de a te adapta mediului în care lucrezi trebuie să țină seama și de detaliile care fac diferența dintre o apariție inspirată și un eșec vestimentar. În acest sens, evită să accesorizezi în exces ținutele în care te îmbraci când mergi la birou. Nu purta coliere opulente, cercei oversized sau zeci de brățări colorate, de inspirație hippie. Alege în schimb un lănțisor fin, o eșarfă în tonuri calde sau un ceas clasic, care să dea un plus de stil outfitului.

Dacă vrei să ieși din anonimat și să colorezi ținuta de birou, încearcă modele de genți din piele lăcuită, eventual în nuanțe ceva mai îndrăznețe, dar nu foarte tari sau neon.

  1. Machiaj și coafură stridente

 Aspectul vestimentar se referă în principal la haine și accesorii, dar este influențat major de modul în care te machiezi și îți aranjezi părul. Ca să nu gafezi la birou, renunță la fardurile în exces, alege o nuanță de ojă nude în locul celei intens colorate și nu exagera cu rujul. 

 Părul tapat, aranjat în coc înalt sau, dimpotrivă, lăsat despletit mult sub nivelul umerilor reprezintă greșeli importante, care afectează ținuta office. 

 Încearcă să eviți gafele vestimentare la locul de muncă, lasă ținutele lejere pentru concediu, alege încălțăminte sobră și haine de mărime potrivită, poartă accesorii minimaliste și optează pentru un machiaj discret. Astfel vei obține un look potrivit pentru o adevărată business woman!

Banner SapunulCheia.ro