Ai de gând să cumperi încălțări noi pentru cel mic sau vrei să faci cadou pantofi sport unui nepot? Există modele de pantofi pretutindeni, însă trebuie să optezi pentru mărimea potrivită. Dacă nu știi cum să alegi mărimea potrivită de încălțăminte pentru copii, consultă ghidul nostru, din articolul de mai jos!

Realizează măsurătorile corect

Chiar dacă pare complicat, aflarea mărimii corecte a încălțămintei pentru copii se poate realiza mai ușor decât crezi. În primul rând, ține cont de faptul că cei mici se află în plin proces de creștere, ceea ce duce la modificări de natură fizică. Iată cum trebuie să procedezi pentru a afla măsura corectă a încălțămintei:

  • Ia o foaie de hârtie și trasează o linie pentru a contura forma piciorului celui mic, astfel încât să poți măsura distanța dintre punctele limită.

  • În timpul măsurătorii, degetele copilului trebuie să fie complet întinse iar piciorul nemișcat. În plus, concentrează-te pe distanța dintre călcâi și locul în care se termină cel mai lung deget al piciorului. Măsoară cu atenție ambele tălpi, întrucât pot exista mici diferențe. În orice caz, încălțămintea pentru copii trebuie să fie cumpărată în funcție de dimensiunea celui mai lung picior.

Execută măsurătorile la timp

Pentru a cumpăra pantofii ideali pentru copii, trebuie să știi cum poți măsura dimensiunile pentru încălțăminte și când le poți face. În acest sens, în funcție de vârsta celor mici, se recomandă să măsori talpa:

  • O dată la 1-2 luni pentru copiii cu vârste cuprinse între 1 și 2 ani

  • O dată la 3-4 luni pentru cei cu vârste între 3 și 4 ani

  • O dată la 3 luni pentru copiii mai mari, de aproximativ 6 ani

  • O dată la un an, pentru copiii cu vârsta de peste 6 ani

 

Pentru bebelușii care nu au încă un an, se recomandă că măsurătorile să fie realizate mai des, cel puțin o dată la 3 săptămâni, astfel încât să te asiguri că achiziționezi pantofi în mărimea corectă.

Află dacă încălțămintea copiilor este prea mică sau prea mare

Nu vrei să dai greș cu alegerea încălțămintei? Aproximează cât mai bine măsurile celor mici, pentru a nu-i forța să încalțe încălțăminte cu un număr mai mic sau mai mare. Acest lucru poate avea un efect negativ asupra mersului și picioarelor, provocând răni sau bătături.

 

Dacă nu alegi încălțăminte în mărimea potrivită pentru copii, pot apărea numeroase probleme, precum:

 

 

  • Dureri foarte mari, cauzate de încălțări prea mici. Chiar dacă tălpile intră în încălțări, copilul poate simți o presiune extremă atunci când pășește sau aleargă.

  • Încălțămintea cu un număr sau două mai mari îl pot provoca pe cel mic să se împiedice și să se rănească. Mai mult, mersul nu se va dezvolta armonios, deoarece copilul va călca forțat pe sol.

 

Pentru a-ți da seama dacă încălțămintea aleasă este prea mare sau prea mică, acordă atenție și comportamentului celui mic. Pentru copiii mici, plansul în timp ce-i încalți sau descalți reprezintă un indicator clar al încălțămintei greșite. Copiii mai mari îți pot spune dacă pantofii le vin sau pot refuza să-i poarte, dacă îi incomodează.

 

Cel mic se împiedică în mod constant? Verifică cu atenție încălțămintea pe care o poartă. Dacă atingi partea din față a pantofului și observi o distanță mare față de degetul mare, atunci încălțămintea este mai mare decât are nevoie. Atunci când copilul este încordat și simte dureri când merge, măsura pantofilor este prea mică.

Ai în vedere aceste recomandări atunci când vrei să cumperi încălțăminte pentru prichindei și nu ai cum să dai greș!

 

Banner SapunulCheia.ro