Orice gospodar care se respecta si produce vin an de an are secretele sale. Reteta este bine pazita si doar la cei apropiati le spun cum au ajuns sa produca vinul care le incanta papilele gustative. Cat de important este recipientul in care se pastreaza vinul si cum alegi cele mai bune butoaie pentru vin?

Butoaie pentru vin din polipropilena, lemn sau sticla?

In Romania, gasim multe terenuri plantate cu vita de vie, caci multi oenologi amatori sau profesionisti au facut o adevarata arta din pasiunea lor: prepararea vinului. Se ocupa de prepararea vinului atat pentru uz personal, cat si pentru a-l comercializa. Fiecare aspect, de la tipul solului, soiul vitei de vie, felul in care este ingrijita si modul in care se pastreaza vinul vor influenta gustul, aroma si culoarea vinului.

In ceea ce priveste butoaiele de vin, este esential materialul din care sunt confectionate.

Lemnul – de gorun sau stejar – este folosit la fabricarea butoaielor in care se fermenteaza, matureaza si stocheaza vinul. Lemnul da o aroma speciala vinului, dar vinul are nevoie de 6-18 luni pentru a imprumuta aceasta aroma.

Butoaiele din fibra de sticla se folosesc adesea pentru depozitare, dar nu si pentru fermentarea vinului. Ca avantaje ale acestui tip de butoi pentru vin sau tuica pe care il poti achizitiona din Magazinul Pentru Casa si Gradina, enumeram rezistenta sa la temperaturi extreme, radiatii UV, foc sau coroziune.

Butoaiele din polipropilena sunt simplu de spalat si mai usor de intretinut, comparativ cu butoaiele de vin confectionate din alte materiale. In plus, butoaiele de plastic nu modifica in niciun fel aroma vinului, se manipuleaza usor si se pot utiliza la depozitarea vinului pentru aproape un an de zile, fara ca vinul sa se modifice.

Avantaje ale butoaielor de vin din plastic

Butoaiele de vin din plastic din Magazinul Online Pentru Casa si Gradina sunt de calitate excelenta si au un pret accesibil. In aceste butoaie, gustul vinului ramane autentic pana la 8-9 luni, daca butoaiele sunt depozitate corespunzator. In plus, butoaiele au o durata de viata mare si pot fi folosite in mai multe scopuri, nu doar pentru stocarea vinului.

Alt avantaj oferit de butoaiele pentru vin din polipropilena il reprezinta faptul ca nu ocupa mult spatiu. Se pot depozita cu usurinta in beci, printre alte cutii sau borcane. Apoi, butoiul de plastic este usor de curatat,comparativ cu butoaiele din lemn. Iar un butoi curatat si igienizat reprezinta un mediu in care nu se vor dezvolta bacteriile, deci vinul nu va fermenta.

In Magazinul Online Pentru Casa si Gradina, gasesti butoaie pentru vin din polipropilena sau fibra de sticla pentru toate buzunarele. Calitatea este asigurata, iar raportul calitate-pret este excelent. Vrei sa produci un vin bun, pe care sa il vinzi sau de care sa te bucuri alaturi de familie si prieteni? Investeste in cele mai bune butoaie pentru vin, caci acestea nu vor altera gustul sau aroma vinului.

Banner SapunulCheia.ro