Cu totii avem momente in care ramanem fara bani. In astfel de momente, cea mai buna solutie este imprumutul. Poti imprumuta bani de la prieteni, de la familie sau chiar poti cere bani in avans de la locul de munca insa cea mai eleganta varianta de imprumut este de la o banca sau de la un IFN.

Un credit nu iti creeaza datorii morale fata de persoana care iti imprumuta bani, poate fi rambursat in rate si in anumite situatii poate sa nu aiba niciun fel de dobanda.

Ce este un credit fara dobanda?

Este un instrument financiar cu ajutorul caruia poti imprumuta sume mici de bani ( de pana la 4000 de lei ), pe care le poti returna fara a plati dobanzi, atata vreme cat nu depasesti data scadenta.

Din pacate, creditul fara dobanda are o perioada de rambursare mica ( in general de 10 -30 de zile ) insa este perfect pentru cei care au nevoie de bani urgent si nu au nicio alta solutie.

Care sunt principalele avantaje ale unui credit fara dobanda?

Avantajele unui astfel de credit sunt evidente:

  • Ai o sursa de bani mereu la indemana, in asa fel incat sa poti trece cu usurinta peste momentele dificile;
  • Poti returna banii fara a plati nimic in plus. Desi pare greu de crezut, IFN-urile se folosesc de aceste credite fara dobanda pentru a atrage clienti noi care vor imprumuta sume de mari. Evident, castigul lor poate sa vina si din intarzierile aparute in achitarea datoriilor;
  • Birocratia este minima. Creditul fara dobanda poate sa fie accesat rapid, de cele mai multe ori online;
  • Oricine poate apela la un astfel de credit, chiar si persoanele care nu au un istoric de creditare foarte bun.

Cum poti beneficia de un credit fara dobanda si ce trebuie sa ai in vedere?

Pentru a putea beneficia de un credit fara dobanda trebuie sa analizezi ofertele IFN-urilor de pe piata. Vei descoperi ca exista diferente privind sumele imprumutate, perioadele de rambursare sau valoarea dobanzilor si taxelor aparute in cazul in care intarzii.

Este bine sa gasesti o institutie cat mai transparenta, cu taxe si dobanzi cat mai mici. Dupa ce ai gasit-o, procesul de solicitare a creditului este destul de simplu: trebuie sa furnizezi datele solicitate ( C.I, extras de cont, fluturas de salariu, etc ) si sa astepti virarea banilor.

Este foarte important ca odata ce ai primit banii sa faci tot posibilul pentru a-i da inapoi. Cel mai adesea, intarzierile genereaza cheltuieli foarte mari iar avantajul pe care il ai din lipsa dobanzii poate sa dispara.

Daca vrei sa afli mai multe despre creditul fara dobanda, vezi detalii aici!

Banner SapunulCheia.ro