La alegerea unui tip de gard concură foarte mulți factori precum rezistența, frumusețea sau prețul, însă uneori pierdem din vedere o caracteristică ce ar putea să ne influențeze decizia. Modul în care se întreține gardul care ne împrejmuiește curtea este foarte important, deoarece adesea aceasta caracteristică se măsoară în timp și bani. Iată câteva dintre cele mai ușor de întreținut tipuri de garduri pe care ar trebui să le ai în vedere dacă vrei să îți împrejmuiești grădina.

Garduri bordurate

Aceste tipuri de garduri sunt o adevărată revelație în domeniu, datorită gradului mare de rigiditate pe care îl oferă. Panourile din gard bordurat de tipul acestora https://www.emenatwork.ro/panouri-gard-bordurat-t81 sunt folosite cu rezultate excepționale pentru aproape orice tip de împrejmuire. Ele sunt avantajoase datorită faptului că oferă un plus de siguranță datorat rezistenței, deoarece pot ține la distanță intrușii. În plus, panourile bordurate sunt avantajoase datorită faptului că pot fi folosite în mediul exterior fără probleme, procesul de zincare fiind cheia care face ca această soluție de împrejmuire să reziste la ploaie, vânt, zăpadă sau ger. Întreținerea se face cu ușurință, iar frumusețea reprezintă un avantaj în plus, pe care nu ai cum să nu îl observi. Chiar și montajul se face cu ușurință în cazul acestor panouri, deoarece prinderea lor se face pe stâlpi de oțel, care funcționează ca o rigidizare ce sporește rezistența gardului. 

Garduri din fier forjat

Cu siguranță atunci când vine vorba despre fier forjat vorbim și de garduri cu un plus de eficiență și de rezistență. Frumusețea acestor tipuri de împrejmuiri este evidentă, iar prețul este direct proporțional. Aceste tipuri de garduri se întrețin ușor și rezistă în timp, chiar și la intemperii, iar din acest motiv devin unele dintre tipurile principale de împrejmuiri preferate de către utilizatori. Ca și panourile bordurate, gardurile din fier forjat au avantajul vizibilității, o vizibilitate care însă asigură siguranța beneficiarilor, fiind destul de greu de pătruns pe proprietățile protejate în acest fel.

Garduri din beton

Gardurile din beton sunt probabil cele mai ușor de întreținut, deoarece nu au nevoie de condiții speciale. Betonul este prin definiție un material rezistent în aproape orice condiții, iar armarea sa interioară cu oțel nu face altceva decât să îi ofere un plus din punct de vedere al rezistenței. Întreținerea gardurilor din beton vizează însă ideea de impermeabilizare, deoarece betonul este sensibil la acțiunea apei. Apa se poate infiltra în capilaritatea betonului și poate făina materialul, iar uneori poate atinge armăturile, pe care le corodează. Impermeabilizarea are însă ca scop crearea unei pelicule de protecție impermeabile, care să țină apa la distanță.

Garduri din tablă

Gardurile din tablă sunt și ele relativ ușor de întreținut, mai ales dacă vorbim despre tabla care a trecut prin procesul de zincare. Tratamentul cu zinc îi oferă acesteia proprietăți crescute de rezistență la factori externi, drept pentru care gardul se va comporta foarte bine în mediul extern. Totuși, gardurile din tablă au dezavantajul că pot fi ușor deformate, mai ales în cazul unui incident. Automat, porțiunea afectată sau lovită trebuie înlocuită, deoarece tabla nu are capacitatea de a reveni la forma sa inițială. Foile subțiri sunt prinse de stâlpișori, lucru care conduce la o rigidizare a ansamblului, însă acesta nu va avea aceeași rezistență ca panourile bordurate, de exemplu.

 

Fiecare dintre aceste garduri prezintă avantaje demne de luat în seamă și proprietăți menite să ajute beneficiarii să facă cele mai bune alegeri. Dincolo de acestea însă, este nevoie de o documentare temeinică pe fiecare tip de material, pentru a afla care este soluția care se potrivește dorințelor personale în materie de împrejmuire a  proprietății.  

Banner SapunulCheia.ro