Atena, Grecia – 09 martie 2021 – Intracom Telecom, furnizor global de sisteme și soluții de telecomunicații, participă în calitate de coordonator la programul de cercetare REGENCY care se concentrează pe îmbunătățirea eficienței energetice a companiilor. Mai precis, proiectul vizează îmbunătățirea serviciilor furnizate companiilor, oferind informații detaliate despre profilul lor energetic și comportamentul lor de consum, astfel încât să se realizeze o gestionare a energiei mai eficientă. Proiectul a început în octombrie 2020, cu participarea Public Power Corporation (PPC), precum și a companiilor VIS Economic & Energy Consultants și DRAXIS.
În cadrul proiectului, vor fi dezvoltate modele adecvate pentru analiza volumelor mari de date în timp real, precum și date istorice privind consumul de energie, utilizând algoritmi de învățare automata (Machines Learning). Colectarea și analiza acestor date, care vor fi generate de contoare inteligente de energie electrică, vor fi realizate de o platformă integrată de gestionare a energiei. Acest lucru va facilita furnizarea de servicii cu valoare adăugată și programe de economisire a energiei, adaptate nevoilor specifice diferitelor tipuri de consumatori din segmental corporate care vor fi selectați în faza inițială a proiectului.
Acest proiect de cercetare este cofinanțat de Fondul European de Dezvoltare Regională al Uniunii Europene și de fondurile naționale grecești prin Programul Operațional Competitivitate, Antreprenoriat și Inovare, în cadrul apelului CERCETARE – CREARE – INOVARE (cod proiect: Τ2ΕΔΚ-04565).

Banner SapunulCheia.ro