Bradul de Craciun este unul dintre principalele elemente decorative ale Craciunului. Originea sa dateaza de la traditiile poporului Nordic, in care era cunoscut drept simbol al vietii. Utilizarea decorativa a pomului s-a extins si a devenit un simbol important de Craciun, atat de mult incat este pus la vedere atat in case, cat si in principalele spatii publice din oras, centre comerciale etc.

Pomii de Craciun sunt decorati cu un set de ornamente care au o semnificatie individuala si care pot fi realizate chiar prin diferite tehnici mestesugaresti. Aici va spunem care sunt decoratiunile care nu pot lipsi dintr-un brad de Craciun.

Steaua

Steaua de Betleem este asezata pe varful bradului si este Steaua care, conform traditiei crestine, era corpul ceresc ce a anuntat nasterea Pruncului Iisus Hristos si cel ce a indrumat magii catre iesle in acea noapte minunata. Stelele pot fi de diferite masuri si culori, important este sa nu lipseasca din varf.

Vascul

Vascul reprezinta fericirea, unirea, prosperitatea si puritatea din casa. Se mai spune despre vasc ca daca doi indragotiti se saruta sub el, iubirea lor va fi eterna. In trecut, vascul era folosit si ca medicament in doze mici pentru diferite afectiuni; dar cu grija pentru ca in cantitati mari acesta putea fi letal pentru organismal uman. In prezent, vascul este folosit atat pentru decorarea brazilor cat si pentru usi si coroane de Craciun.

Globurile colorate

Globurile sau sferele colorate reprezinta bucuria si prosperitatea din viitor; ele de asemenea reprezinta merele ce erau atarnate anterior pe copacii sacri pentru a reda fertilitatea Pamantului.

Clopotele de Craciun

Acestea reprezinta mesajul de bucurie pe care il aduce sosirea Craciunului. Se mai spune ca aceste erau folosite pentru a alunga spiritele rele.

Conuri de pin

Conurile de pin sunt asezate pe brazi si ele reprezinta speranta. Pot fi vopsite in culori precum argintiu sau auriu si sunt folosite ca decoratiuni atat pentru brad cat si pentru coroanele de Craciun.

Luminile si Lumanarile

Indiferent de culoarea acestora, luminile sau lumanarile reprezinta un ornament obligatoriu in bradul de Craciun deoarece ele simbolizeaza momentul in care Fecioara Maria l-a nascut pe Pruncul Iisus in iesle, la lumina lumanarilor. Asadar, pomii de Craciun se remarca in ochii tuturor prin multitudinea de beculete stralucitoare.

Simboluri de Craciun

Bradul de Craciun-este elementul cheie al Craciunului. Poti alege sa ai in casa un brad artificial ca cei de la BraziCraciun.net pe care sa il impodobesti dupa bunul plac dar nu uita nici de fiecare decoratiune pe care trebuie sa o adaugi in el pentru a fi pe deplin bradul perfect!

Mos Craciun

Mos Craciun este numele celui mai asteptat personaj al sarbatorilor de iarna. El e imbracat intr-un costum de culoare rosu cu alb, centura si cizme negre, barba alba si deasa. El este cel care se ocupa cu fabricarea de jucarii si cadouri dar si cu livrarea acestora in data de 24 spre 25 decembrie sub fiecare bradut al copiilor si nu numai.

Iesle

Este un important simbol al Craciunului deoarece reprezinta sosirea pe lume a Pruncului Iisus. In interiorul ieslei, figurile esentiale sunt: Fecioara Maria, Sfantul Iosif si Pruncul Iisus dar alaturi de acestia se mai afla boul si catarul. Alte figuri din iesle sunt cei trei Intelepti Gaspar, Melchior si Baltazar dar si pastorii.

Sarbatori in familie

Craciunul este de departe cea mai frumoasa si asteptata sarbatoare din an si pentru fiecare dintre noi, luna decembrie inseamna bucurie, implinire si bunatate.

Ca alegi sa petreci Craciunul in caminul tau, la parinti sau de ce nu undeva in vacanta, alege intodeauna sa ai langa tine in ziua de Craciun pe cei dragi, cei apropiati sufletului tau, daruieste nu doar cadouri ci si timp de calitate, daruieste zambet, emotie si liniste.

Cu siguranta cu totii va veti aminti de acel Craciun in care toti ati stat in jurul bradului cu o cana de ceai caldut in mana si povestind pana tarziu in noapte… Despre asta e Craciunul de fapt si nu despre a oferi cele mai scumpe daruri, nu despre a ne intrece in cele mai frumoase decoratiuni ale casei, biroului sau in cei mai frumosi brazi de craciun… Craciunul e despre bucurie, iubire, bunatate!

Valorile Craciunului

Craciunul este ideal pentru a spori valorile de bunatate si prietenie, iubire si de a face copiii constienti de importanta bunatatii cu privire la persoanele din jurul nostru. Craciunul este un moment prielnic pentru a ne apropia de Dumnezeu si ne arata recunostinta fata de tot ce am primit un an intreg.

Lucrurile pe care noi le vedem marunte in viata de zi cu zi sunt probabil cele mai importante si cele ce ar trebui sa conteze. Sanatatea, familia si prietenii langa un brad impodobit plus veselia ce domneste in casa ta: astea toate adunate inseamna Magia Craciunului! Fii bun, daruieste iubire si nu uita adevaratele valori ale Craciunului!

Banner SapunulCheia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here