In ziua de azi, pe piata se poate gasi o varietate imensa de produse de ingrijire a pielii, unele dintre ele fiind sintetice, iar altele naturale. In timp ce toate aceste produse au potentialul de a fi benefice, produsele naturale reprezinta de obicei cea mai buna optiune.

Te intrebi de ce acest lucru? Iata, in randurile ce urmeaza, principalele 3 motive pentru care ar trebui sa alegi cosmeticele naturale in locul celor sintetice.

​1. Sunt mai sigure.

In comparatie cu produsele sintetice pentru ingrijirea pielii, cele naturale sunt mult mai sigure. Acest lucru se datoreaza faptului ca ingredientele continute in cele mai multe cosmetice naturale sunt mai sigure decat cele din componenta cosmeticelor sintetice.

Cand o lotiune este aplicata pe piele, ingredientele continute se scufunda incet in fluxul sanguin. De acolo, ele au un efect direct asupra multor procese ale corpului.

Daca ingredientele sunt benefice, ele vor avea efecte benefice. Daca, insa, nu sunt tocmai sanatoase, vor avea efecte adverse asupra corpului.

Prin urmare, utilizand un produs natural de ingrijire a pielii in locul unuia sintetic, eviti in esenta toate efectele negative asupra sanatatii.

​2. Contin nutrienti benefici.

Cel mai bun mod de a evidentia diferentele dintre cosmeticele sintetice si cele naturale este de a discuta despre ingredientele lor. Profilurile de ingrediente ale celor doua tipuri de produse sunt extrem de diferite pana la punctul in care nici macar nu seamana intre ele.

Cand privesti eticheta de ingrediente a unui produs cosmetic sintetic, vei vedea cuvinte precum Triclosan, Stearat de gliceril, Colorant sau Petrolatum. Aceste ingrediente sunt fabricate in laboratoare si, desi sunt capabile sa isi indeplineasca functia, pot fi daunatoare organismului.

Produsele naturale, pe de alta parte, sunt pline de ingrediente familiare, cum ar fi ulei de jojoba, ulei de argan, esenta de lamaie si asa mai departe. Aceste ingrediente nu numai ca nu sunt daunatoare organismului, dar sunt de fapt benefice.

Acest lucru se datoreaza faptului ca au in componenta vitamine si compusi precum vitamina C, vitamina D, vitamina E, acizi alfa-hidroxi si multe altele, toate acestea ajutand organismul sa functioneze la niveluri optime.

​3. Sunt mai blande cu pielea ta.

Una dintre cele mai mari probleme legate de cosmeticele sintetice este ca pot fi daunatoare pielii. Anumite ingrediente din componenta acestor produse pot provoca iritatii, roseata, mancarime, acnee, puncte negre si chiar reactii alergice puternice. Din acest motiv, ar fi mai bine sa le eviti si sa optezi pentru cosmeticele naturale. Produsele naturale de ingrijire a pielii nu contin ingrediente iritante, prin urmare riscul ca acestea sa provoace o reactie nedorita a pielii este destul de mic.

Banner SapunulCheia.ro