Atena, Grecia – 11 octombrie 2022 – Intracom Telecom, furnizor global de sisteme și soluții de telecomunicații și OTE Group, unul dintre furnizorii de telecomunicații consacrati din Europa de Sud-Est, extind Rețeaua Națională de Telemedicină – a 2-a Regiune de Sănătate – in insulele din Regiunea Attica, cu scopul de a le oferi locuitorilor acestor insule acces egal la serviciile de sănătate din Sistemul Național de Sănătate.

Intracom Telecom, în calitate de subcontractant principal al proiectului, va asigura furnizarea, instalarea, întreținerea și configurarea echipamentelor de telemedicină de bază, de configurarea spațiilor destinate telemedicinei, precum și de configurarea software-ului de telemedicină și a dispozitivelor medicale digitale.

Rețeaua Națională de Telemedicină (EDIT) actualizată va încorpora unsprezece (11) stații noi, în insulele Antikythera, Agistri, Aegina, Poros, Spetses, Hydra, Galata, precum și în centrele de detectare Korydallos și Avlona, împreună cu o stație de consultanță medicală la Centrul de sănătate din Pireu și o nouă stație la Policlinica Poliției elene, pentru a oferi servicii medicale ofițerilor acesteia, care activeaza în insulele aflate sub jurisdicția celui de-al doilea district sanitar. De asemenea, este planificată furnizarea de servicii medicale la domiciliu, întrucât vor fi oferite nouăzeci (90) de sisteme de monitorizare constând în tablete și dispozitive medicale digitale pentru pacienții cu boli cronice.

Rețeaua Națională de Telemedicină (EDIT) din Grecia va oferi locuitorilor insulelor servicii de sănătate specializate și de calitate, fără a fi nevoie să se deplaseze, reducând totodată costurile de transport și de spitalizare. În plus, personalul medical și de asistență medicală aflat în acestea va beneficia de cursuri acreditate de Educație Medicală Continuă și de cursuri de formare, ceea ce le va permite să își continue dezvoltarea profesională fără a-și părăsi posturile.

Domnul Nikolaos Velentzas, General Manager Services Business Division Intracom Telecom, a precizat “Având mulți ani de experiență în proiecte de infrastructură de telecomunicații și utilizând tehnologiile de ultimă generație dezvoltate de companie, contribuim la finalizarea extinderii rețelei naționale de telemedicină în insulele din regiunea Attica. Viziunea noastră este de a contribui la modernizarea serviciilor de sănătate în zonele îndepărtate, respectiv de a sprijini comunitățile locale.”

Banner SapunulCheia.ro