Munca de acasă a devenit un subiect de actualitate odată cu izbucnirea pandemiei de Covid-19, când multe companii au fost nevoite să apeleze la această strategie pentru a evita răspândirea infecțiilor în rândul angajaților. Îngrijorați la început, pentru că era o situație cu care nu se mai întâlniseră, aceștia au descoperit în scurt timp că este mai plăcut și mai eficient să lucreze de acasă. Astfel, au „prins gustul” și deja se discută în marile companii de posibilitatea ca angajaților să li se permită să lucreze mai mult timp de acasă, chiar și după ce va înceta criza sanitară.

Însă dinainte de pandemie există numeroase joburi care se pot practica fără probleme de acasă, și se vor putea practica în continuare, în special datorită internetului. Iată care sunt cele mai cunoscute joburi care pot fi realizate din confortul propriei locuințe, fără program fix și fără semnarea condicii la birou.

 

Autor de texte

Dacă ai talent la scris și stăpânești bine limba română, acest job ți se potrivește perfect. Ți-o spune unul care chiar asta face când scrie aceste rânduri, cu laptopul în față, și cu pisica pe genunchi. Dată fiind abundența de site-uri și publicații online, este nevoie permanent de conținut nou, iar de aceasta se ocupă un scriitor freelancer sau un angajat pe bază de contract.

Tot ce contează este să trimiți textele la timp, fiind mai puțin important dacă le redactezi acasă, pe bancă în parc sau la o terasă cu wi-fi. În prezent, în România activează câteva mii sau chiar zeci de mii de scriitori care muncesc de acasă, astfel că vorbim de unul din cele mai populare joburi din această categorie.

 

Specialist IT

În general, joburile din IT se pretează foarte bine pentru munca de acasă, așa că există numeroși programatori, web developeri, web designeri și alți IT-isti care lucrează din confortul propriului cămin în cea mai mare parte a timpului. În afară de acest avantaj, job-urile în IT sunt și foarte bine plătite, așa că este o opțiune demnă de luat în considerare.

 

Traducător

Cunoașterea la perfecție a unei limbi străine este cea mai importantă cerință pentru un astfel de job, iar dacă stăpânești foarte bine și termeni tehnici, cu atât mai bine, pentru că poți face traduceri specializate. Cea mai mare cerere vine din partea editurilor, dar și a unor publicații de specialitate, care au nevoie de traduceri ale unor materiale redactate într-o limbă străină.

Modul de lucru este foarte simplu: primești materialul care trebuie tradus și un deadline, iar tu poți lucra de oriunde. La final, după ce ai predat traducerea iar materialul este verificat, primești suma dinainte stabilită.

 

Maseur

Pentru acest job îți trebuie în primul rând o diplomă care să-ți ateste calitatea de maseur profesionist, document care se obține după absolvirea unui curs de specialitate. Mai ai nevoie de o masă de masaj, pe care o poți instala într-o cameră a locuinței pe care să o amenajezi ca salon. Trebuie apoi să investești și în achiziționarea celorlalte materiale necesare, apoi îți poți primii clienții la masaj.

 

Reprezentant de vânzări online

Tot ceea ce trebuie să faci este să promovezi on-line produsele companiei pentru care lucrezi, să ții legătura cu clienții, să le oferi consiliere și, cel mai important, să-i convingi să cumpere produsele.

Ai nevoie de conturi pe rețelele  de socializare importante și de timp suficient pentru a menține permanent legătura cu clienții. De obicei se oferă comision din vânzări, așa că interesul tău e să vinzi cât mai bine, pentru a câștiga mai mult.

 Multe joburi necesită și un oarecare arsenal de obiecte de birotică și papetărie, așa că va trebui să-ți dotezi biroul de acasă cu toate cele necesare în acest sens.

Nici pentru aceasta nu este nevoie să ieși din casă, pentru că poți găsi cu ușurință tot ceea ce ai nevoie în oferta oricărui magazin de papetărie online. Nu trebuie decât să umpli coșul virtual, să plasezi comanda, și în cel mai scurt timp primești acasă ce ai comandat.

 

Banner SapunulCheia.ro