Compania Ronexprim, lider inca din 1991 pe piata romaneasca de aparate de masura, si control profesionale, echipamente de laborator pentru caracterizarea fizico-chimica a materialelor, microscoape electronice si echipamente de cantarire, participa la inceputul lunii septembrie la doua evenimente importante de profil. Este vorba despre Conferinta Universitara a Sistemelor Energetice (in perioada 3-6 septembrie) si despre Conferinta Internationala de Chimie si Inginerie Chimica (in perioada 4-7 septembrie).

 

Cea de-a 54-a editie a Conferintei Universitare a Sistemelor Energetice (UPEC 2019) se va desfasura in Bucuresti, mai exact la Universitatea Politehnica. Evenimentul la care participa compania Ronexprim trateaza tematici din domeniul sistemelor electrice (de transmisie, de distributie, dar si furnizori de servicii energetice) si se bucura de prezenta a numeroase cadre universitare, fie ca vorbim despre doctoranzi, profesori sau tineri cercetatori.

 

In cadrul UPEC, va fi prezentat un numar de 250 de lucrari stiintifice, dintre care peste 175 sustinute de autori internationali. La eveniment, pe langa reprezentatii Ronexprim, sunt asteptati 280 de delegati din universitatile internationale de varf, dar si din domeniul sistemelor electrice. Participantii vor trebui sa isi imparta atentia intre vorbitorii cheie, lucrarile stiintifice prezentate si zona de stand-uri, unde vor fi prezentate cele mai noi tehnologii din domeniul electric.

 

Sesizand provocarile cu care se confrunta in prezent industria energiei electrice, dar si sectorul energetic in general, compania Ronexprim, dar si ceilalti participanti vor aborda o tematica diversificata, dupa cum urmeaza: operarea si controlul sistemelor electrice; sisteme de energie regenerabila; integrarea surselor regenerabile; calitatea energiei electrice; pietele de energie electrica; electromagnetica si electrostatica; analiza fiabilitatii sistemelor electrice etc.

 

Cea de-a 21-a editie a Conferintei Internationale de Chimie si Inginerie Chimica (RICCCE 2019) va avea loc in Mamaia, fiind principalul eveniment stiintific din acest domeniu desfasurat in Romania. Obiectivul RICCCE este acela de a prezenta si analiza contributiile stiintifice semnificative din ultima perioada in acest domeniu, oferind in acelasi timp un cadru propice discutiilor dintre oamenii de stiinta si companiile implicate in cercetare si dezvoltare, precum Ronexprim. Aceste discutii sunt legate atat de cercetarea fundamentala, cat si de inovatiile tehnologice.

 

Principalele teme ale RICCCE 2019 sunt: progresele din domeniul chimiei organice si anorganice si al catalizei; alimente, sanatate si bioresurse; chimie fizica; electrochimie si coroziune; noi concepte in ingineria chimica si biochimica; monitorizarea si protectia mediului; materiale noi si nanomateriale.

 

Pe langa faptul ca are in oferta sa unele dintre cele mai noi modele de aparatura de laborator disponibile in prezent la nivel mondial, compania Ronexprim ramane relevanta si prin participarea la numeroase evenimente de profil. Spre exemplu, recent, compania a participat la EuroNanoForum 2019, cel mai important forum european al oamenilor de stiinta (Bucuresti, 12-14 iunie) si la Simpozionul international “Noi tendinte si strategii in chimia materialelor avansate, cu relevanta in sisteme biologice, tehnica si protectia mediului” (Timisoara, 6-7 iunie). Totodata, impreuna cu MalvernPanalytical UK, a organizat seminarul cu tema “Tehnici de caracterizare a materiei si particulelor” (Bucuresti, 13-16 mai).

 

In viitorul apropiat, pe langa cele doua evenimente deja amintite, compania Ronexprim va mai participa si la cea de-a 22-a editie a Simpozionului International “Mediul si Industria” (Bucuresti, 26-27 septembrie), dar si la cea de-a 3-a editie a Conferintei Societatii de Microscopie Electronica din Romania (Poiana Brasov, 23-25 octombrie).