Există două tipuri de sisteme de aer condiționat. Sistemele de aer condiționat includ un compresor și un condensator. Aceste sisteme sunt plasate de obicei pe acoperiș sau pe o placă de beton lângă casă. Ele pot fi instalate atât în spații interioare, cât și în spații exterioare, deoarece acestea necesită instalarea guri de aerisire.

Modelele mobile, de tip fereastră sunt o alegere populară pentru încăperile mici și sunt cele mai accesibil tip de aer condiționat. Acestea conțin un compresor, un condensator, un evaporator și alte componente. Acestea pot fi instalate pe un perete sau pot fi mutate între camere pentru a răci mai multe încăperi. De asemenea, pot fi îndepărtate pe vreme rece. Sunt, de asemenea, cele mai eficiente pentru casele mici și apartamente.

Sistemul de aer condiționat prin conducte (numit și aer condiționat central) este o alegere excelentă pentru casele mari sau clădirile comerciale. Climatizarea prin conducte implică un compresor mare în exteriorul clădirii și conducte care aduc aerul rece în diferite încăperi. Sistemele canalizate sunt mai scumpe decât aparatele de aer condiționat de tip fereastră, dar costul instalării lor este mult mai mic decât cel al mai multor unități de tip fereastră. Spre deosebire de aparatele de aer condiționat de tip fereastră, aparatele de aer condiționat cu conducte sunt, de asemenea, practic invizibile în interior.

Aparatele de aer condiționat de tip pachet terminal sunt de obicei instalate în clădiri comerciale și au o gamă largă de capacități. Acestea pot fi instalate sub o fereastră, în afara unei încăperi sau deasupra podelei. În clădirile comerciale, acestea sunt de obicei instalate în afara încăperii. Cu toate acestea, ele sunt încă o opțiune viabilă pentru proprietarii de locuințe. Atunci când căutați aer condiționat pentru casa dvs., nu uitați că există mai multe tipuri de sisteme disponibile. Există un sistem de aer condiționat care să vă satisfacă nevoile, așa că alegeți cu înțelepciune.

În funcție de mărimea casei dumneavoastră, puteți alege între sisteme de aer condiționat cu sistem split, cu ferestre, portabile sau centrale. Fiecare dintre aceste sisteme utilizează același concept de bază: două serpentine metalice pentru a transfera căldura dintr-o zonă a casei în alta. Aceste unități au două serpentine, iar una în interiorul casei și una în exterior. Pe de altă parte, unitățile cu sistem split folosesc o bobină în interiorul casei, în timp ce celelalte două sunt amplasate în exterior.

Una dintre principalele diferențe dintre sistemele de climatizare montate pe ferestre și cele centrale este capacitatea acestora de a schimba sursele de energie. Sistemele centrale de aer condiționat sunt conectate de obicei la un termostat și vor răspunde automat la temperaturile exterioare. Pe de altă parte, aparatele de aer condiționat de fereastră sunt controlate în întregime manual și necesită o monitorizare constantă. Puteți alege între cadrane manuale, tastaturi digitale sau telecomenzi. Aceste unități sunt incredibil de versatile. Dacă aveți un sistem central de aer condiționat, este foarte probabil să găsiți un model care să se potrivească nevoilor dumneavoastră.

Sistemele split sunt utilizate în mod obișnuit în hoteluri, clădiri cu mai multe unități și case. Acestea utilizează două unități separate pentru a distribui aerul rece în întreaga casă sau clădire. Compresorul exterior și unitatea de condensare sunt instalate în aer liber, în timp ce serpentinele de evaporare interioare sunt montate pe un perete. Un tub secundar trece de la serpentina de evaporare interioară la unitatea exterioară. Aparatele de aer condiționat de tip split au avantajul de a necesita mai puțin spațiu decât sistemele individuale și sunt mai silențioase decât sistemele cu o singură unitate.

Banner SapunulCheia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.