Sfaturi pentru intretinerea corespunzatoare a unei canapele fixe din piele

0
212

In ziua de azi, canapelele extensibile au luat locul canapelelor fixe in majoritatea caselor oamenilor. Acest lucru este perfect justificat din moment ce un model fix de canapea poate fi mult mai practic decat un model care nu dispune de un sistem de extindere. Insa de ce sa faci risipa de bani si sa achizitionezi o canapea extensibila in cazul in care nu vei avea niciodata nevoie de un pat suplimentar in locuinta ta sau nu dispui de spatiu suficient pentru a o extinde? In plus, exista situatii in care canapelele fixe sunt recomandate in mod special, cum ar fi amenajarea unei receptii, a unui bar sau a unui birou.

Dintre toate modelele de canapele fixe existente pe piata la ora actuala, un caz particular il reprezinta cele tapitate cu piele. Desi exista si modele extensibile confectionate din acest material, pielea ramane reprezentativa pentru piesele neextensibile. Acest lucru se explica in primul rand prin faptul ca pielea este un material care tine racoare si totodata este alunecos, astfel incat nu ofera o experienta prea placuta a somnului. Asternuturile pot aluneca usor, iar confortul termic pe timp de iarna poate avea de suferit. Cel mult, canapele extensibile din piele pot fi utilizate pentru dormitul ocazional.

Acestea fiind zise, descopera in continuare cateva sfaturi cu privire la intretinerea unei canapele fixe din piele, daca ai facut o astfel de achizitie in conformitate cu nevoile tale:

1. Desi e iarna si esti tentat sa-ti asezi canapeaua favorita langa calorifer, astfel incat sa te incalzesti mai bine cand iti savurezi cafeaua sau citesti o carte, nu face acest lucru! O astfel de decizie poate cauza probleme canapelei fixe din piele la care tii atat de mult. La fel ca in cazul contactului direct cu razele soarelui, caldura degajata de orice sursa din apropierea canapelei poate duce la craparea pielii, decolorarea sau topirea acesteia.

2. In cazul in care versi din greseala lichide pe suprafata canapelei fixe din piele, aceasta nefiind dehusabila, asigura-te ca ai curatat si uscat bine locul afectat, pentru a evita astfel aparitia mucegaiului intre pernele sezutului. Pentru indepartarea petelor prepara o solutie din apa si sapun lichid.

3. Daca vrei sa recurgi la aspirarea unei astfel de canapele, tine aspiratorul la o distanta de aproximativ 2 cm si foloseste un capat moale.

4. Nu te aseza pe canapea purtand haine accesorizate cu strasuri, capse sau „tinte” in partea dorsala. Acestea ar putea gauri sau zgaria pielea.

5. Asigura-i canapelei fixe din piele ,,hidratarea” de care are nevoie! Pentru a nu-si pierde din elasticitate si luciu, lustruieste o data pe an canapeaua cu o solutie special cumparata din comert, cu ulei de bebelusi sau un amestec din ulei de in si otet.

Ca recomandare in materie de canapele fixe din piele iti recomandam clasicul model Chesterfield, care ofera atat un confort desavarsit, cat si o imagine deosebit de eleganta incaperii tale. Modelul este disponibil la comanda pe site-ul Alberta Casa, la pret redus!