ViitorPlus – asociatia pentru dezvoltare durabila – anunta rezultatele de mediu si premiile obtinute de liceeni din toata tara, la finalul competitiilor educationale „Cluburile ecOprovocarea” si „Concursul National ecOprovocarea”.

Asociatia ViitorPlus a derulat si anul acesta competitiile „Cluburile ecOprovocarea” si „Concursul National ecOprovocarea”, componente ale programului de educatie non-formala si extrascolara „ecOprovocarea”, aflat deja la a VII-a editie. Noutatea acestei editii a fost extinterea programului in 43 de licee din 33 de judete, fata de 3 judete in anul anterior.
„Cluburile ecOprovocarea”, derulat de ViitorPlus cu sustinerea TenarisSilcotub, a inclus participanti din 4 licee din Calarasi si Zalau. 94 de elevi si profesori au participat la ateliere non-formale despre mediu si, organizati in echipe, au avut activitati practice de ocrotire a mediului, sub indrumarea unor coordonatori locali. Cele mai bune echipe din Calarasi au fost echipa de reciclare din cadrul Colegiului Economic si echipa de plantare de arbori a Liceului Teoretic „Mihai Eminescu”, iar cele mai bune echipe din Zalau au fost echipa de ingrijire a spatiului verde si echipa ce a organizat targuri cu schimburi de obiecte reutilizabile, din cadrul Colegiului National Silvania, si echipa de igienizare (curatare a spatiului verde) a Liceului Teoretic „Mihai Viteazul”. Cei mai buni 38 de elevi si profesori vor participa in aceasta vara, cu sustinerea TenarisSilcotub, la Tabara de leadership pentru mediu ecOprovocarea.
In cadrul „Concursului National ecOprovocarea” peste 608 elevi si profesori din tara au derulat activitati practice de protejare a naturii, ghidati doar prin intermediul platformei online ecoprovocarea.ro. Competitia a fost mare in randul celor 58 de echipe inscrise, iar cele care au avut cele mai bune rezultate, sunt: echipa de reciclare si cea de igienizare din Colegiul „Mihail Cantacuzino”, Sinaia; echipa de plantare de arbori a Liceului Teoretic Carei; echipa de ingrijire a spatiului verde din Liceul Tehnologic Axiopolis, Cernavoda; si echipa ce a organizat targuri cu schimburi de obiecte reutilizabile a Liceului Tehnologic „Elena Caragiani” din Tecuci. Cei mai buni 25 de elevi si profesori vor participa in aceasta vara, cu sustinerea Henkel Romania, la Tabara de leadership pentru mediu ecOprovocarea.
Impreuna, tinerii liceeni au obtinut rezultate remarcabile pentru natura: aproape 8.000 de voluntari implicati, 45.000 kg de deseuri reciclate, 25.700 de puieti plantati, 1.370 de saci de deseuri colectate din natura, au fost amenajate spatiile verzi cu aproape 7.350 de plante ornamentale si arbusti, au organizat 126 de targuri cu schimburi de obiecte pentru promovarea reutilizarii.
„Daca ar fi sa rezum in doar cateva cuvinte ce a insemnat pentru mine ecOprovocarea, acestea ar fi: informatii, deprinderi, oameni si activitati. A fost o experienta inedita, am avut foarte multe de invatat, am extrem de multe amintiri frumoase, am cunoscut oameni extraordinari, am vazut cata munca este in spate, si am invatat ce inseamna de fapt sa fii un lider. Multumesc, Cluburile ecOprovocarea pentru sansa oferita!”, a mentionat Sorina Curelea, eleva in clasa a XII-a, in cadrul Liceului Teoretic „Mihai Eminescu” din Calarasi.
„Ne dorim sa continuam programul si pe viitor pentru a forma noi generatii de lideri, cu o atitudine proactiva in domeniul ecologiei, cu entuziasm si rezultate la fel de bune ca si pana acum. De aceea, suntem deschisi la parteneriate cu companii din toata tara, care-si doresc sa sustina implicarea si formarea tinerilor din judetele in care activeaza.”, a declarat Lucia Cojocaru, Managerul Programului „ecOprovocarea” al Asociatiei ViitorPlus.
EcOprovocarea este un program complex de educatie non-formala si extrascolara, format din mai multe componente corelate: Cluburile ecOprovocarea din Calarasi si Zalau, Concursul National ecOprovocarea la care se pot inscrie elevi si profesori din toata tara; Tabara de leadership pentru mediu ecOprovocarea unde pot veni tinerii interesati de ecologie; Resurse pentru Profesori – materiale educationale digitale ce pot fi descarcate gratuit de catre orice profesor; ecObiblioteca elevilor – o biblioteca virtuala cu clipuri video si articole pentru toti pasionatii de protejarea naturii.
In acest clip se pot descoperi bucuria si interesul cu care s-au implicat elevii si profesorii voluntari din editiile anterioare ale programului ecOprovocarea. Pentru mai multe fotografii din cadrul activitatilor de protectie a mediului, accesati pagina de Facebook a programului.
——————————–
Despre ViitorPlus
ViitorPlus – asociatia pentru dezvoltare durabila – este o organizatie non-profit cu o experienta de 11 ani in dezvoltarea de programe de antreprenoriat social, educatie pentru mediu, voluntariat si infrastructura de mediu. Principalele programe derulate sunt Atelierul de Panza, Recicleta, Adopta un copac, Harta Reciclarii, ecOprovocarea, Birou Eco, Amenajarea eco-turistica a cascadei Bigar, Regenesys. Viziunea ViitorPlus: “Redescoperim impreuna legatura cu natura si investim in ceea ce lasam in urma noastra”. Pentru mai multe informatii, vizitati pagina web: www.viitorplus.ro

Despre Tenaris Silcotub
TenarisSilcotub – divizia de productie a Tenaris in Romania – este cel mai important producator roman de tevi fara sudura de diametre mici, utilizate in diverse aplicatii din industriile energiei, mecanica si auto. Cu o echipa de peste 1.700 de oameni in Romania, TenarisSilcotub are unitati de productie la Zalau, Calarasi si Campina. Prin programele sale de responsabilitate sociala, compania investeste in educatie, sanatate si mediu.
fb.com/TenarisSilcotub

Pentru mai multe detalii, va rugam ne contactati la: 0720.231.102, lucia.cojocaru@viitorplus.ro – Lucia Cojocaru, Managerul programului “ecOprovocarea”.

Banner SapunulCheia.ro