Pentru multi dintre noi s-ar putea ca termenul de dresaj, si anume folosind echipamente pentru dresajul cainilor, sa sune intr-un ton agresiv, insa nu este asa pentru ca dresajul, in sine, are o importanta majora. Acesta sprijina integrarea catelusului in societate si il ajuta sa creeze o relatie armonioasa cu celelalte animale.
7 METODE SIMPLE SI EFICIENTE DE DRESARE A CATELUSULUI:
• Zgarda electrica pentru dresaj
Ce reprezinta? Aceasta este un instrument foarte eficient pentru dresarea cainelui. Datorita zgarzii electronice, catelusul poate invata sa se abtina sau pur si simplu sa excluda practicarea obiceiurilor nedorite.
Cum functioneaza? Majoritatea zgarzilor ofera 3 functii de baza, si anume semnal sonor, vibratii si impulsuri electrostatice a caror intensitate poate fi reglata.
Este important de stiut ca impulsul electric nu este dureros pentru caini, este doar neplacut si datorita acestuia, catelusul va incepe sa se poarte mai frumos.
• Zgarda antilatrat pentru caini
Ce reprezinta? Este un instrument modern pentru a dezvata cainele de latratul galagios si mereu in momentele nepotrivite. Aceasta se potriveste, atat cainilor de talie mica, cat si celor de talie mai mare.
Cum functioneaza? Zgarzile anti-latrat raspund la vibratiile corzilor vocale mai intai printr-un semnal sonor, apoi printr-un impuls electric slab. Aceste impulsuri il vor determina pe catel sa inteleaga in scurt timp legatura dintre impulsurile neplacute si latratul sau, ceea ce il va determina sa latre mai putin si sa nu creeze disconfort in cele mai nepotrivite momente.
• Cabina anti-latrat
Ce reprezinta? Cabinele anti-latrat cu ultrasunete sunt folosite de obicei pentru a limita latratul cainelui in curte, dar si pentru a dezvata patrupedul de acest obicei nedorit.
Cum functioneaza? Acestea se atarna de un copac, un gard sau orice zid care poate avea rol de suport si se directioneaza spre locul unde merge animalul sa latre. Odata ce cainele latra, cabina se activeaza si ii trimite imediat un semnal cu ultrasunete neplacut.
Un avantaj al cabinei anti-latrat este ca aceasta poate fi folosita nu doar pentru dresarea catelului, dar si pentru limitarea latratului din vecini.
• Garduri electrice pentru animale
Ce reprezinta? Perimetrul electronic este instrumentul potrivit pentru a tine catelusul intr-un spatiu anume, delimitat de catre stapan. Prin alte cuvinte, acesta este un gard invizibil de dresare a patrupedului, care are caracteristicile unui gard, dar nu afecteaza aspectul exterior al curtii.
Cum functioneaza? Acesta functioneaza pe principiul zgarda – receptor – antena, la activarea caruia se creeaza un semnal sonor si un impuls electric. Prin urmare, atunci cand catelul traverseaza zona delimitata de stapan, gardul electronic activeaza un semnal sonor si un impuls electric neplacut dar cel mai important deloc dureros pentru patruped.
Este bine de stiut ca un gard electric pentru caini poate fi folosit pentru mai multe animale concomitent.
• Zgarda anti-tragere lesa
Ce reprezinta? Este un dispozitiv inovational datorita caruia catelul se dezvata sa mai traga lesa, actiune care creeaza disconfort in timpul plimbarii.
Cum functioneaza? Este simplu. Lesa pentru caini dispune de un sistem unic de prindere pe pieptul cainelui, iar atunci cand catelul depaseste anumite limite, acesta primeste un avertisment sub forma de vibratie sau impuls. Aceasta zgarda a fost proiectata pentru a face cat mai placute momentele petrecute la plimbare cu prietenul patruped.
• Dispozitive speciale pentru dresare
Vorbind despre dispozitivele speciale de dresaj, cele mai frecvent folosite si eficienta carora a fost deja testata de nenumarate ori sunt:
• Clickerul de dresaj cu fluier, care ajuta la intarirea comportamentului pozitiv al catelusului si este de altfel si un ajutor acustic dovedit.
• Un dispozitiv antilatrat, care ajuta la atenuarea latratului excesiv prin intermediul sunetului ultrasonic care nu este sesizabil de catre om, dar devine neplacut pentru caini.
• Nu in ultimul rand, pentru o dresare eficienta a cainelui, trebuie sa cunosti anumite trucuri, cum ar fi sa-ti alinti si rasplatesti prietenul patruped cu gustari super delicioase, care nu doar il vor multumi, dar vor si contribui la sanatatea lui.
O dresare eficienta a patrupedului va da roade si te va face sa fii mandru de reusitele animalului tau de companie.
Astfel, datorita acestor metode de dresare, cainele tau va putea sa se integreze usor in societate si va invata bunele maniere canine.

https://www.zgarda-dresaj.ro

Banner SapunulCheia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.