MUZEUL NAŢIONAL DE ISTORIE NATURALĂ „GRIGORE ANTIPA”, în parteneriat cu ACADEMIA ROMÂNĂ – Secția de Științe Biologice și UNIVERSITATEA DIN BUCUREȘTI – Facultatea de Biologie, Departamentul de Biochimie și Biologie Moleculară, organizează în perioada 21 – 24 noiembrie 2018 al X-lea Congres Internațional de Zoologie al Muzeului „Grigore Antipa” (CZGA 2018), care va avea loc în amfiteatrul „Ion Heliade Rădulescu” al Academiei Române (Calea Victoriei nr. 125, Bucureşti, România).

Evenimentul este organizat sub înaltul Patronaj al Majestății Sale Margareta a României, Custodele Coroanei și se bucură de participarea a numeroși specialiști de renume internațional.

„Sărbătorim a zecea ediție a unei manifestări de prestigiu, care reușește să strângă an de an cercetători de renume internațional, cu realizări remarcabile în domeniul zoologiei, și suntem bucuroși totodată că putem să organizăm CZGA 2018 ca reper important pe harta evenimentelor prin care în acest an se celebrează Centenarul Marii Uniri”, declară directorul Muzeului Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”, Dr. Luis Ovidiu Popa.

CZGA 2018 se va bucura de prezența unor invitați speciali care vor prezenta cele mai noi descoperiri din domeniul zoologiei:

• Philippe GRANDCOLAS –Muzeul Național de Istorie Naturală din Paris;
• Dick MOL – Muzeul de Istorie Naturală din Rotterdam, Olanda;
• Nina G. BOGUTSKAYA – Muzeul Național de Istorie Naturală din Viena;
• Serge UTEVSKY – Departamentul de Zoologie și Ecologie Animală, Universitatea Națională V.N. Karazin Kharkiv, Ucraina;
• Jörundur SVAVARSSON – Universitatea din Islanda;
• Sergei MIRONOV – Institutul Zoologic, Academia Rusă de Știință, Saint Petersburg.

În cele trei zile ale Congresului vor fi susținute comunicări orale și sub formă de postere, grupate în 8 secțiuni. Ediția a X-a a Congresului aduce în atenția specialiștilor lucrări cu specific zoologic din următoarele arii tematice: taxonomie, faunistică, zoogeografie, filogenie, evoluție și sistematică, paleontologie, ecologie, specii invazive, parazitismul în regnul animal, conservarea biodiversităţii precum și cercetarea şi valorificarea patrimoniului muzeal de ştiinţele naturii.

Banner SapunulCheia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.