Într-o condițiile în care programul de lucru al multora dintre proprietarii de automobile coincide, într-un mod nefericit, cu orarul de activitate al service-urilor auto, soluția unui atelier de profil care se poate deplasa la domiciliul clientului sau la locul de muncă al acestuia pare a fi ireală. Cu toate acestea, un trend pornit din Statele Unite ale Americii începe să se impună și în țara noastră, oamenii mult prea ocupați pentru a se deplasa la service având nevoie ca acesta să vină la ei.

Formalitățile necesare înregistrării afacerii

Din fericire, elementele birocratice necesare demarării acestui business nu sunt foarte stufoase, înregistrarea unei afaceri la Registrul Comerțului fiind chiar un lucru pe care îl poate face oricine. Dacă nu ai, însă, timpul sau dispoziția necesară, piața este plină de prestatori de specialitate pregătiți să rezolve lucrurile în locul tău. Ulterior acestei prime faze, este necesară obținerea autorizației de funcționare de la Registrul Auto Român și autorizația de mediu.

Crearea atelierului auto pe propriile roți

Prima și cea mai importantă etapă este alegerea autoutilitarei care va găzdui atelierul auto: cu cât mai mare, cu atât mai bine! Pentru că, în funcție de cât de extins este domeniul de activitate, vei avea nevoie să alegi cu grijă spațiul interior în care să încapă toate sculele și accesoriile dintr-un service auto. În plus, trebuie luată în considerare și greutatea tuturor acestor echipamente, a rafturilor și a organizatoarelor. Vei constata că există foarte multe opțiuni la acest capitol, importantă fiind utilizarea optimă a acestui spațiu. Găsești, de pildă, pe storevan.ro, tot ce ai nevoie pentru organizarea viitorului atelier:

 • rafturi create special pentru diferite modele de vehicule comerciale;

 • cutii metalice și din material plastic pentru depozitarea ordonată a echipamentelor și accesoriilor;

 • sisteme pentru asigurarea încărcăturii – bare telescopice, sisteme de ancorare, chingi.

Mai mult, ai asigurarea efectuării unei investiții în calitate, produsele și compania care le oferă fiind certificate în acest sens.

Achiziționarea echipamentelor și a accesoriilor

E momentul să te asiguri că facilitățile disponibile într-un service auto se vor regăsi și în atelierul mobil pe care intenționezi să-l prezinți clienților tăi. Așadar, pe lângă scule și accesorii, seturi de chei, echipamente de diagnoză computerizată, ai nevoie de:

 • un generator de curent electric;

 • un compresor;

 • o rampă auto metalică de calitate;

 • cel puțin 2 cricuri;

 • 2 seturi de capre;

 • o macara-girafă pentru a scoate motorul;

 • un suport pentru depozitarea motorului;

 • un covor din cauciuc pentru lucrul sub mașină;

 • recipienți și accesorii pentru stocarea lichidelor reziduale;

 • un aspirator industrial, cu aspirare umedă și uscată, pentru a curățarea locului, după finalizarea intervenției.

Prezența online

O afacere aflată la început are nevoie să fie cunoscută de potențialii clienți și cea mai bună publicitate o asigură mediul online. Cel mai important lucru în această etapă este crearea unui website de calitate – cea mai bună și completă carte de vizită. Ține minte să achiziționezi și un pachet de servicii de la Google, pentru a putea fi găsit între primele rezultate oferite de motorul de căutare în interogările clienților.

Afacerile utilizează din ce în ce mai mult mediul online iar comenzile sunt preluate și centralizate utilizând aplicații online, cu o minimă interacțiune umană. Așadar, un website de calitate, cu o soluție de e-mail profesională, îți asigură o legătură solidă cu clienții și cu furnizorii de echipamente, piese de schimb și accesorii.

Certificarea calității serviciilor oferite

 

Obținerea certificării calității serviciilor oferite (ISO 9001:2015) și a garantării unui impact minim asupra mediului (ISO 14001:2015) reprezintă un mare plus pentru orice afacere, clienții fiind direct interesați de abilitățile și experiența pe care prestatorul de servicii le poate pune la dispoziție. E bine să știi că orice tip de certificare furnizează încredere și atestă îndeplinirea unor standarde, fiind o excelentă recomandare, cu atât mai mult, în faza incipientă a afacerii. 

Banner SapunulCheia.ro