Foarte multe activitati presupun purtarea halatelor medicale pentru perioade ce pot depasi chiar si 12 ore in fiecare zi. Pe langa medici si asistente, uniformele si halatele medicale isi dovedesc necesitatea in industria alimentara, laboratoare de chimie si in cazul specialistilor in nutritie, fizioterapie, medicilor stomatologi si veterinari. 

 

Toate aceste persoane sunt ferm convinse de faptul ca au nevoie de halate medicale si uniforme rezistente, confortabile si cu aspect modern pentru a putea face fata provocarilor aduse de fiecare zi la serviciu. 

 

Daca esti in cautarea celor mai potrivite articole vestimentare pentru fiecare zi la serviciu, in randurile de mai jos vei putea descoperi un mic indrumar pe care ar fi ideal sa il parcurgi inainte de a comanda online uniforme si halate medicale. Asadar, va fi necesar sa ai in vedere 3 aspecte importante atunci cand alegi piesele vestimentare potrivite pentru lucru, iar aceste aspecte sunt expuse detaliat in cele ce urmeaza. 

 

Masurile 

Masura pe care o alegi poate influenta decisiv senzatia pe care o ai pe durata purtarii. Pentru a-ti asigura confortul zilnic, va trebui sa cunosti dimensiunile pe care le ai in bust, talie, solduri si lungimea piciorului (dimensiune egala cu cusatura interioara a pantalonilor), iar acestea sunt simplu de descoperit cu ajutorul unei rulete sau al unui metru de croitorie. Iata cum sa masori toate aceste dimensiuni: 

 

– bust/piept: se va masura in cea mai proeminenta zona a pieptului;

– talie: se masoara pozitionand metrul de croitorie putin sub talia naturala;

– solduri: se va nota cea mai mare circumferinta a acelei zone, tinand picioarele lipite;

– lungimea piciorului: se masoara din interior, pornind de la bazin si terminand la cativa centimetri sub glezna.

 

Dupa ce ai notat pe o foaie toate aceste dimensiuni, in cazul in care preferi o vestimentatie putin mai larga, poti mari putin valorile pe care le-ai inregistrat. 

 

Croiala 

Fiind piese vestimentare permisive, halatele medicale pot fi disponibile in mai multe variante de croiala, exact ca in cazul hainelor de strada. Astfel, vei putea alege halate medicale drepte, clasice, sau una dintre variantele moderne, care sa apartina unui stil vestimentar anume. 

 

Cel mai important detaliu, insa, este confortul pe care il ai pe durata purtarii, motiv pentru care va trebui sa optezi pentru o croiala care sa nu iti limiteze miscarile. Majoritatea modelelor de halate medicale se inscriu intr-unul dintre urmatoarele patru tipuri diferite de croieli:

 

– Stransa pe corp (Slim Fit): este un croi modern, potrivit pentru persoanele care nu au bust sau solduri proeminente. Din acest motiv, daca ai un bust generos sau un trup mai plinut, aceasta nu este cea mai confortabila croiala pentru tine;

 

– Relaxata (Loose Fit): aceasta croiala se potriveste perfect halatelor de dama. Silueta este cambrata, acoperind soldurile, iar pantalonii uniformelor medicale de acest tip ofera confort la purtare, avand talia medie. Astfel, acest tip de croiala ofera o mare libertate de miscare;

 

– Unisex: unul dintre cele mai intalnite halate medicale, halatul unisex are o linie clasica a croiului. Majoritatea modelelor de uniforme unisex au maneci lungi si pantaloni cu talie joasa;

 

– Atletica: piesele cu acest tip de croiala sunt destinate in special paramedicilor sau medicilor veterinari, care au nevoie de o mare libertate de miscare, asigurata de materiale sau zone elastice si de tehnologii care permit pielii sa respire cu usurinta in diferite medii si situatii.

 

Categoria de marime

Majoritatea producatorilor de halate medicale ofera, in prezent, colectii ale caror articole corespund marimilor clasice regasite in magazinele vestimentare. Asadar, putem distinge trei astfel de categorii de marime: 

 

– Petite: piesele vestimentare cu aceste dimensiuni unt fabricate special pentru persoanele care nu depasesc inaltimea de 1,60m si care doresc ca halatele pe care le poarta sa fie bine potrivite pe corp.

 

– Normala: in cazul in care nu te afli intr-una dintre categoriile speciale de dimensiune, aceasta este masura de halate medicale pe care ar trebui sa o alegi!

 

– XXL: o marime recomandata persoanelor care poarta haine de masura 45 sau peste.

Banner SapunulCheia.ro