Efortul sportiv desfasurat in mod regulat iti va aduce beneficii deosebite atat in plan fizic, cat si mental si emotional. Evident, obiectivele pe care le urmaresti atunci cand alegi sa exersezi frecvent sunt pierderea greutatii in exces, tonifierea si dezvoltarea musculaturii, imbunatatirea rezistentei la efort si imbunatatirea starii generale de sanatate.

 

Daca chiar vrei sa te bucuri de rezultate rapide si durabile atunci cand exersezi pe bicicleta fitness, va trebui sa sustii antrenamentele cu o dieta echilibrata si cu un stil de viata sanatos, care sa iti ofere timpul de odihna necesar recuperarii musculare.

 

Primul si cel mai intalnit obiectiv pentru care bicicleta fitness este alegerea a milioane de persoane din intreaga lume este ca acest aparat fitness permite exercitii care te pot ajuta sa slabesti deosebit de rapid. In acest sens, strategia ta va trebui sa vizeze crearea unui deficit de calorii (arderea zilnica a unui numar mai mare de calorii decat cel pe care il introduci in corp). Acest lucru te va determina sa consumi doar anumite alimente si, in general, portii mai mici.

 

Specialistii de la Sport-Mag.ro scot in evidenta faptul ca factorii genetici, nivelul de stres cu care te confrunti in fiecare zi, calitatea somnului, starea generala de sanatate si eventualele tratamente medicamentoase administrate sunt numai cateva aspecte care pot determina perioada necesara pana la obtinerea rezultatelor urmarite. De asemenea, programul ideal de antrenamente pe bicicleta fitness este variat si solicitant, cuprinzand atat exercitii cardiovasculare, cat si antrenamente de forta pentru a atinge rezultatele pe care le doresti.

 

Antreneaza-te in functie de obiectivul pe care il ai!

Arderea caloriilor este, in general, direct proportionala cu efortul depus, motiv pentru care in randurile de mai jos vei descoperi un program foarte interesant pe bicicleta fitness conceput de un vestit antrenor din Statele Unite. Programul se bazeaza pe monitorizarea ritmului cardiac pentru a te asigura ca depui efortul corespunzator obiectivului pe care l-ai ales.

 

Andrew Kalley, fondator al Kalley Fitness, personal trainer si antrenor de triatlon din New York, este convins ca nu trebuie sa te epuizezi in fiecare zi pe bicicleta fitness pentru a ajunge la forma fizica dorita. “Da, HIIT este un exemplu de antrenament eficace, insa nu trebuie realizat exclusiv”.

 

Daca urmaresti arderea grasimilor prin exercitii pe bicicleta fitness, recomandarea acestui specialist este sa combini intervalele de intensitate cu exercitii moderate. “Este o ardere mai lenta si dureaza pana sa conditionam corpul sa arda acele grasimi”. Bineinteles, exercitiile trebuie efectuate cu regularitate, astfel incat Kalley recomanda un minimum de 3 antrenamente cardio pe bicicleta fitness in fiecare saptamana.

 

Programul de exercitii dezvoltat de acest antrenor implica folosirea unui dispozitiv de masurare a ritmului cardiac. Conform recomandarilor, programul de 3 zile de antrenament pe bicicleta fitness accesibil incepatorilor consta in doua zile de antrenament sustinut, de uzura (mentinerea ritmului cardiac la 60-70% din maximum timp de 45-90 de minute) plus exercitiul descris mai jos (nu uita sa respecti perioadele de incalzire si, respectiv, revenire dupa efort).

 

Fiindca rutinele sportive dezvoltate de Kalley sunt potrivite atat incepatorilor, cat si persoanelor obisnuite cu efortul de mare intensitate, gradul de rezistenta la pedalare la care trebuie sa ajustezi bicicleta fitness depinde numai de forma ta fizica actuala, iar acest lucru este valabil si pentru viteza de pedalare necesara elevarii ritmului cardiac. Practic, poti opta pentru folosirea unei rezistente mari si a unei viteze de pedalare moderata ori setarea unei rezistente moderat spre mare si a unui ritm de pedalare rapid. Iata si exercitiul care va completa rutinele fitness:

 

– 1 minut: pedaleaza la 76-85% din RCM (ritmul cardiac maxim)

– 2 minute: recuperare pedaland la 60% din RCM

– Repeta de 6 ori.

 

Fie ca vrei sa respecti anumite “retete” sportive dezvoltate de marii antrenori, fie ca doresti sa “iti asculti corpul” atunci cand te urci pe bicicleta fitness, antrenamentele regulate si dieta responsabila te vor ajuta sa atingi rezultatele pe care le urmaresti. Daca inca nu ai achizitionat o bicicleta fitness pe care sa o folosesti acasa in aceasta iarna, intra pe Sport-Mag.ro si descopera o gama deosebit de diversificata de aparate fitness si echipament sportiv! Tu cand ai de gand sa incepi antrenamentele?

Banner SapunulCheia.ro