Imobil renovat, săli dotate așteaptă cursanții la Timișoara.
Fundația Diaspora în calitate de lider proiect implementează proiectul intitulat Pod către piața muncii transfrontaliere (ROHU 348), în cadrul căruia a realizat această investiție de renovare și echipare centru de formare.
Proiectul este implementat în cadrul Programului Interreg V-A România-Ungaria și este finanțat de Uniunea Europeană, prin Fondul European de Dezvoltare Regională și cofinanțat de statele partenere în program, România și Ungaria.
Obiectivul proiectului fiind creșterea mobilității transnaționale a forței de muncă, rezultatele acestuia vor aduce o contribuție majoră la îmbunătățirea accesului transfrontalier pe piața muncii, de a spori oportunitățile de angajare și de a contribui la creșterea incluziunii zonei de frontieră.
În prima etapă s-au realziat materiale de curs destinate special acestei zone transfronaliere, în vederea creșterii accesului pe piața muncii transfrontaliere.
În a doua etapă s-a realizat un Centru de formare modern, echipat corespunzător cerințelor de azi.
Centrul dispune de două săli de formare, cu o capacitate de 15-30 de persoane, spații destinate recepției și zonei administrative. Centrul are de asemenea și un spațiu destinat copiilor, pentru a veni în sprijinul părinților doritori să participe la cursuri de formare, fără a avea grija copiilor.
Pentru informații referitoare la cursurile oferite, la posibilitățile de a participa la cursuri, contactați Fundația Diaspora pe una dintre următoarele contacte: diasporatm@gmail.com sau 0722.441.647
Programul Interreg V-A România-Ungaria este destinat finanțării unor proiecte comune româno-ungare, care abordează nevoi identificate pe ambele laturi ale graniței şi care necesită o abordare comună, precum şi soluții inovative, contribuind astfel la dezvoltarea sustenabilă a zonei eligibile. Programul este o continuare a programelor de cooperare transfrontalieră implementate în regiune şi dispune de un buget total de aproximativ 232 milioane euro, din care, 189 milioane de euro, reprezintă finanţarea nerambursabilă din Fondul European de Dezvoltare Regională. Zona eligibilă a programului cuprinde judeţele Arad, Bihor, Satu Mare şi Timiş pe partea română a graniței şi, respectiv, judeţele Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar și Szabolcs-Szatmár-Bereg, pe partea ungară a acesteia.
Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Uniunii Europene.