Scurt istoric al acestui fel de mancare
In anii 1600, bucatarii din Napoli au inventat reteta pentru prepararea Pizzei. Initial, ea era destinata persoanelor cu venituri minime sau cu un stil de viata foarte incarcat. De obicei, aceasta categorie de clienti isi consuma preparatul in drum spre locul de munca.
Pizza a inceput sa devina o reteta populara in anul 1889, cand regele Umberto 1 si regina Margherita au vizitat Napoli. Acolo, cuplul regal dorea sa faca o schimbare in obiceiurile sale alimentare si, prin urmare, au decis sa guste felul acesta de mancare. Pizza destinata cuplului regal a fost preparata de un brutar renumit, Raffaele Esposito de la Da Pientro Pizzeria. Combinatia de mozzarella alba, busuioc si sosul de rosii pe blatul sub forma de clatita au reusit sa obtina aprobarea cuplului regal.
De-a lungul timpului, reteta italienilor a fost reinterpretata de mai multe ori, astfel incat in prezent avem acces la o varietate de retete.
Pizza Vegana
Odata cu cresterea comunitatilor de cetateni vegani, proprietarii de afaceri din industria Horeca au decis sa isi adapteze retetele si tematica afacerii in functie de nevoile si dorintele clientilor vegani.
In 2018 , piata produselor vegane a inregistrat venituri de 12.69 bilioane de dolari si se evalueaza ca aceasta piata va fi in continua de crestere cu inca 9.6% pana in 2025.
Cele mai populare retete de pizza vegane
Pe locul intai avem Pizza cu tofu si sos marinara. Compozitia este formata din: sos marinara, zucchini si tofu.
Pe locul doi se afla Pizza Mexicana cu crema de avocado. Aceasta pizza are in compozitia sa: fasole neagra, tortillia de porumb, ceapa, patrunjel, rosii si avocado.
Iar pe locul 3 se afla Pizza vegetariana de post: o cutie de rosii decojite in bulion, frunze proaspete de busuioc, 3 catei de usturoi, sare, piper, ulei de masline.
De ce un cuptor pizza electric face diferenta?
Probabil ai observat ca o pizza preparata in casa nu se compara cu o pizza comandata de la o pizzerie.
Acesta este efectul cuptorului, unde se desfasoara procesul de coacere. In mod normal, temperatura minima recomandata pentru coacerea acestui fel de mancare este de 300 de grade pentru 4-5 minute. Cu cat temperatura de coacere este mai ridicata si cu cat timpul este mai scurt, cu atat textura blatului de pizza va fi mai frageda, crocanta si aromata. De asemenea, poti incerca si o temperatura de 600-900 de grade, timp de 60-90 de secunde. Cu toate acestea, singurul cuptor capabil sa ofere aceasta calitate de preparare este un cuptor electric special pentru pizza.
Inainte de preparea acestui fel de mancare, asigura-te ca incalzesti foarte bine cuptorul de pizza cu cel putin 30 de minute inainte de a incepe sa prepari pizza!
Pentru a satisface nevoile clientilor tai atunci cand prepari urmatoarea comanda, poti alegi dintre modelele de cuptoare pizza electrice disponibile la Gastroprofis.
Asadar, fiecare reteta de pizza are un gust exceptional, insa acest gust este puternic influentat de textura blatului. Iar textura respectiva poate fi obtinuta prin achizitionarea si utilizarea unui cuptor special pentru deliciul italienesc.