Majoritatea persoanelor care au in plan sa achizitioneze o masina tind sa se axeze mai mult pe partea estetica decat pe dotarile acesteia. Insa in timp, dotarile sunt cele care fac diferenta. Pentru cei mai multi dintre noi, autoturismul este locul in care petrecem majoritatea timpului, mai ales atunci cand locuim intr-un oras aglomerat.

Daca iti doresti sa te bucuri de confort optim, trebuie sa acorzi atentie catorva detalii esentiale:

Pozitia de condus

Inainte de achizitionarea autoturismului, nu uita sa o testezi, astfel incat sa iti dai seama cum te simti la volanul acesteia. Acest test iti va confirma daca te vei simti confortabil sau nu in timpul condusului.

Un scaun ideal este cel care permite reglarea la volan. In timpul mersului, este indicat ca scaunul sa fie in pozitia cea mai joasa. Explicatia consta in faptul ca aceasta pozitie iti permite sa vizualizezi drumul in ansamblu. In schimb, daca scaunul este prea ridicat, atunci atentia o sa fie concentrata pe capota (ceea ce nu este deloc indicat).

In alta ordine de idei, cu siguranta intelegi cat de important este sa porti centura de siguranta si care sunt riscurile in cazul in care nu o porti corespunzator. O pozitie nepotrivita la volan poate atrage consecinte grave. Tocmai de aceea, trebuie sa te asiguri ca masina pe care o vei conduce iti va putea oferi posibilitatea sa alegi cea mai confortabila pozitie pentru sofat.

Scaunele

Una dintre cele mai importante caracteristici pe care trebuie sa le indeplineasca scaunele este data de proiectantii lor si anume: frecventa naturala de oscilatie depaseste complet suspensia. Daca nu se respecta acest aspect, atunci pozitia pe care o vei avea in timpul condusului nu va fi una stabila. Probabil iti este greu de crezut ca masinile noi se pot confrunta cu o astfel de problema. In realitate, lucrurile stau diferit. Inca este o problema ocazionala la unele masini actuale, evident, nu in aceeasi proportie ca in anii `70 sau `80. Cu toate acestea, nu strica sa fii precaut.

De asemenea, nu toate masinile sunt prevazute cu cel mai bun suport lombar. Acest lucru impiedica o pozitie confortabila de condus, iar in timp, poate provoca dureri de spate. Insa nu este o problema atat de grava deoarece se poate solutiona cu ajutorul unei pernite pentru sprijin lombar.

Pe langa cele mentionate, sunt si alte aspecte asupra carora trebuie sa te focusezi inainte de achizitionarea unei masini, precum: portierele, suspensia si structura, anvelopele, directia, izolarea fonica, motorul, filtrul de aer.

Daca inca nu ai gasit o varianta ideala, dar totusi ai nevoie de un autoturism cu ajutorul caruia sa calatoresti, poti arunca o privire pe site-ul wlc rent a car. Ai la dispozitie o gama variata de modele din care poti alege.

Banner SapunulCheia.ro