Desi tratamentele cu implant dentar sunt, la ora actuala, solutia optima pentru inlocuirea dintilor lipsa, exista nenumarate mituri negative despre acestea. In realitate, insa, este vorba doar despre lipsa de informare, reticenta pacientilor la o noua metoda pentru rezolvarea problemelor ce tin de edentatie sau pur si simplu raspandirea de zvonuri cu rea intentie, doar pentru a panica populatia. Spre exemplu, unul dintre cele mai nejustificate mituri il reprezinta faptul ca un implant dentar poate provoca aparitia cancerului sau ca interventia de inserare este insuportabil de dureroasa.

Vestea buna e ca tocmai din aceste mituri demontate, rezulta de fapt avantajele unui implant dentar. Iata care sunt acestea:

1. Senzatia unui dinte natural

Refacerea unui dinte pierdut prin implant dentar, inserat in osul mandibular sau maxilar sub forma unei radacini artificiale din titan, la care se adauga bontul protetic de vindecare si coroana finala din ceramica de inalta rezistenta si durabilitate, ofera in final senzatia unui dinte natural. Acest lucru se datoreaza materialelor biocompatibile si faptului ca ceramica este asemanatoare smaltului dentar.

2. Rata de succes a osteointegrarii de 100%

Conform specialistului in implantologie Dr. Ionut Leahu, „maxim 2% dintre pacienti pot respinge implantul si asta numai daca pacientul are o alergie la obiecte din metal, are o igiena orala deficitara, neglijenta sau daca procedura nu a fost realizata corect”. Cu toate acestea, Clinicile Dr. Leahu se mandresc cu o rata de succes a osteointegrarii de 100%.

3. Durere redusa la minim

Datorita sedarii constiente si tehnicii PRGF Endoret pentru recuperare rapida, pacientul nu va simti aproape niciun fel de durere in timpul inserarii unui implant dentar sau dupa.

4. Rapiditatea procedurii

Timpul de desfasurare a procedurii de implantare depinde de pozitia ,,surubului’’, insa o interventie obisnuita dureaza, de obicei, mai putin de o ora.

5. Garantie pe viata

Intretinerea corespunzatoare, printr-o igiena orala temeinica, poate oferi chiar si garantie pe viata implantului. Dupa aproximativ 10 ani, care este durata minima de viata a unui implant dentar, procentul de retentie este destul de mare, in jur de 95%.

6. Aplicabilitate la orice varsta

Cu exceptia persoanelor care nu au incheiat inca perioada de crestere a oaselor maxilare, oricine poate beneficia de implant dentar – de la 20 la 80 de ani.

7. Rezultate estetice si discrete

Culoarea si forma coroanei care imbraca implantul este potrivita in functie de restul danturii, astfel incat noul dinte artificial nu va putea fi deosebit de dintii naturali.

8. Intretinere ,,naturala’’

Practic, pentru intretinerea unui implant dentar nu trebuie decat sa urmezi in mod natural regulile obisnuite de igiena orala (periajul regulat al dintilor, vizitele de rutina la stomatolog, o dieta sanatoasa).

9. Posibilitate de aditie osoasa

In cazurile extreme, in care pacientul sufera de atrofierea osului mandibular sau maxilar, noile tehnici de implantologie permit o procedura suplimentara de aditie osoasa pentru reusita tratamentului cu implant dentar.

10. Dinti ficsi in doar 24 de ore

Pentru pacientii complet edentati sau care si-au pierdut o intreaga arcada dentara, exista tehnica de implantare Sky Fast&Fixed de la Bredent. Aceasta ofera dinti ficsi in timp record si te scapa de protezele mobile incomde si ineficiente.

Banner SapunulCheia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here