Sudarea MIG este, fără îndoială, cea mai ușoară dintre procesele de sudare cu arc pentru un sudor novice – și una dintre cele mai versatile pentru un profesionist calificat, indiferent dacă lucrați în construcția de șasiuri auto sau fabricarea containerelor. Dar care sunt avantajele și dezavantajele principale ale sudării MIG. Luați o cafea, deschideți biscuiții la alegere și luați câteva minute pentru a citi ideea R-Tech despre ceea ce este bun – și nu atât de bun – pentru MIG.

 

De la introducerea sa în industria aerospațială californiană în anii 1940, sudura MIG a crescut și a crescut în popularitate. Pe lângă caracterul adecvat al tehnicii pentru metale precum aluminiu și magneziu, acest lucru se datorează în mare măsură vitezei de sudare MIG și ușurinței relative. Ceea ce ne conduce perfect în primul dintre avantajele sudurii MIG. Descoperiti gama noastra de servicii profesionale de sudare.

 

Sudarea MIG este rapidă

Cu orice sudare, timpul necesar pentru a reflecta dificultatea îmbinării și calitatea dorită din sudarea finită. Dar, toate lucrurile fiind egale, dacă puneți sudura MIG împotriva celorlalte forme populare de sudare, MIG va câștiga cel mai mult, dacă este timpul – fie în mâinile unui novice în sudare sau a unui specialist experimentat în fabricare. De ce? Răspunsul constă în principal în electrodul alimentat continuu, care poate fi alimentat de la mașina de sudat, de la o pistolă MIG cu pistol sau prin aplicații industriale sofisticate, printr-o combinație de tehnologie de alimentare push and pull.

 

Ușurință în utilizare

Într-o zi, vom afla cât de ușoară este sudarea MIG pentru un începător complet atunci când ne lăsăm redactorul liber pe o placă cu o mașină. A lucrat la sudarea cu oxifuel în urmă cu aproximativ 40 de ani, așa că, dacă cineva contează ca novice, probabil este Al. Fii atent la video și la postarea pe blog în viitor …

Descoperiti si gama de servicii de prelucrari mecanice profesionale.

Dar, serios, funcționarea cu o singură mână a lanternei MIG și automatizarea altor câteva aspecte fac ca sudarea MIG să fie mai ușor de învățat și să câștige competență decât, să zicem, sudarea TIG sau sudarea cu băț.

 

Calitatea sudurii MIG

Pur și simplu, toate lucrurile fiind egale, sudarea MIG vă permite să realizați rapid suduri de foarte bună calitate – adesea mai rapid decât alte tehnici de sudare. După cum vom menționa din nou mai târziu, MIG nu conține flux, deci nu există nicio șansă de a prinde zgura în sudură. Rezultat? Suduri grozave și rapide …

 

Sudare cu utilizare mai lungă

Iată un alt motiv pentru care MIG marchează viteza. Puteți depune mai mult metal sudat la fiecare trecere a torței MIG. Poate că acest lucru este mai puțin avantajos pentru o sudură mică, dar când aveți de realizat o sudură lungă și complexă, puteți face treaba cu mai puține treceri – ceea ce economisește timp, vă ajută să lucrați mai eficient și (dacă sunteți o sudură profesionist) vă ajută să lucrați mai profitabil. Cu siguranță este bine.

Banner SapunulCheia.ro