Un nou concept de showroom pentru o nouă eră

0
130

Lexus a inaugurat pe 28 februarie 2018 noul showroom printr-o abordare vizionară a mărcii, spațiul reprezentând materializarea luxului pogresiv.

Noul showroom este dedicat luxului progresiv – o experiență de lux amplificată și soluții prietenoase cu mediul în același timp. Rezultatul este unul proaspăt, modern și elegant, cu note personale și calde.

Facilitățile de retail și piesele de mobilier care compun călătoria clientului reflectă un design dinamic, expresiv, iar liniile fluide subliniază filosofia sinergiei celor două concepte aparent incompatibile – mișcarea și calmul – inspirate din designul modelelor Lexus. Fiecare zonă a fost analizată atent înaintea reamenajării și niciun detaliu nu a fost lăsat la întâmplare, abordarea contemporană Lexus în toate aspectele conferind o călătorie coerentă. Astfel atât materialele și paleta de culori, cât și liniile clare neîntrerupte, spațiile clar definite de texturi diferite, luminile ambientale și mobilierul modern, reprezintă cadrul potrivit pentru o stimulare multi-senzorială.

Arta ospitalității, Omotenashi, este un element fundamental al mărcii, care se regăsește in toate aspectele activităților brandului. De la caracterul primitor al modelelor Lexus și până la standardele de retail, brandul oferă experiențe incredibile la fiecare pas, anticipând nevoile și dorințele oaspeților noștri.

Odată cu dezvoltarea social media și a celor mai noi tehnologii, clientul de astăzi pornește într-un alt fel de călătorie. Pentru a satisface nevoile și așteptările acestui nou client, Lexus a abordat un nou concept de retail, care reflectă clar valorile mărcii: design îndrăzneț, tehnologie inovatoare, calitatea finisajelor executate de maeștrii Takumi și performanțe încântătoare.

Soluțiile digitale in diferitele zone de relaționare cu clienții reprezintă doar un element al unei experiențe multi-senzoriale. Aceasta începe chiar înainte de a păși in dealership. De afară, prin suprafețele vitrate, se observă un perete video integrat într-un fundal negru lucios. La intrare, lumina își schimbă subtil intensitatea, iar sala de așteptare a fost proiectată pentru a oferi cât mai mult confort clientului – cafea și ceai, Wi-Fi, un spațiu de lucru, scaune confortabile, dar și divertisment – prin intermediul display-urilor, oaspeții sunt la curent cu noile modele, tehnologii, dar și oferte speciale, știri, sau starea vremii.

Peretele video are și rolul de interfață pentru configurator, în care clientul își poate admira viitoarea mașină la scară mărită. Configuratorul poate fi accesat și de pe ecranele din zona privată de consultanță, pentru a vizualiza modul în care mașina poate fi adaptată să corespundă nevoilor și cerințelor clientului.
Experiența se încheie la livrarea mașinii, atunci când are loc un moment memorabil, personalizat. După prezentarea realizată individual de consultantul de vânzări, pe ecran apare un video, care arată o ultimă imagine a modelului ales. Suspansul crește odată cu diminuarea intensității luminilor, peretele de sticlă devine translucid, iar clientul își vede pentru prima dată noul Lexus, strălucitor și pregătit de prima sa călătorie.

Astfel, consumatorul Lexus este cufundat într-o experiență de lux de la început până la final.

În prezent, 64 de dealership-uri au fost reamenajate în spiritul noului concept, în 13 țări diferite. Până la finalul anului 2018, toate cele aproape 500 de centre din Europa vor avea o nouă înfățișare.

Cel mai nou membru Lexus, care marchează începutul unei epoci glorioase pentru brand, respectiv modelul LS, este disponibil in două variante: LS 500 pe benzină și LS 500h – modelul hybrid.

Păstrând esența modelului conceptual original LF-LC, Lexus LC 500 este un uimitor coupe, proiectat să redefinească așteptările și să vă taie răsuflarea.

Propulsat de un motor benzină de 5.0 litri, modelul dezvoltă o putere de 477cp/351 kW, transmisă trenului posterior. Motorul construit manual este echipat cu prima transmisie automată cu 10 trepte din lume disponibilă pentru un autoturism, oferind o accelerație incredibilă și un formidabil sunet, specific motoarelor V8.

LC 500h poate accelera de la zero la 100km/h în doar 5 secunde. Și cu toate acestea, consumul de carburant este la fel de impresionant – doar 6.4l/100km, în condițiile unui nivel al emisiilor de CO2 de 145g/km.

Lexus LS este rezultatul unei călătorii creative de cinci ani, a cincea generație a modelului transformând sedanul de lux într-o formă de artă complet nouă. Designerii noștri au împins întotdeauna granițele, dar acest ultim LS extinde frontierele tehnologiei și mai mult cu sistemul Multi Stage Hybrid – o tehnologie revolutionară care transformă performanțele autovehiculului Lexus Self-Charging Hybrid.

Noul LS redefinește mașina de lux, prin îmbinarea spațiul unui sedan cu ampatament lung, cu aspectul irezistibil al unui coupé. Interiorul se distinge față de alte vehicule de lux, prin estetică japoneză rafinată, tehnologie inovatoare și finisaje excelente.

Aspectul dinamic al LS este întărit de performanțele superlative. Poziția joasă de condus și cockpitul orientat spre șofer au fost concepute din dorința de a transforma condusul într-o experiență cu adevărat satisfăcătoare. Datorită noii platforme împărțite împreună cu coupé-ul de lux LX, acest sedan flagship oferă manevrabilitate remarcabilă, alături de confort suprem și rafinament.

Modelul LS este disponibil cu un motor bi-turbo V6 de 3.5 litri, sub emblema LS 500, care dezvoltă o putere de 307kW/417 CP sau cu tehnologia de ultimă generație Multi Stage Hybrid, pe LS 500h, care combină motor electric, care livrează un cuplu puternic pentru accelerație lineară cu un un motor convențional de 3.5 litri, oferind performanțe hibride de 264 kW/359 CP.