FabNet este o rețea socială bazată pe întrebări și răspunsuri care permite membrilor să pună și să răspundă la întrebări pe diferite teme. Fiecare întrebare este atribuită unei categorii specifice: machiaj, hair style, manichiură, îngrijirea pielii, chirurgie estetică, estetică dentară, nutriție și fitness. Utilizatorii se pot proclama și consolida statutul de experți în anumite categorii.

Întrebările și răspunsurile postate pe FabNet pot fi evaluate negativ sau pozitiv(like și dislike) de către utilizatori. Drept urmare, thread-urile întrebare-răspuns bine evaluate, utile, sunt evidențiate și apar mai frecvent în fluxurile utilizatorilor. Funcția de răspuns permite utilizatorilor să participe sau să discute subiectul postării. În plus, FabNet oferă și funcția de editare care permite utilizatorilor să îmbunătățească pe parcurs întrebările și răspunsurile proprii.

Ca și concept, FabNet poate fi considerată o platforma hibrid, o combinație de Facebook, Twitter și un forum de specialitate. Pagina de pornire a FabNet are un aspect familiar pentru utilizatorii Facebook, bazându-se pe același layout cronologic al postărilor denumit feed. Feed-ul este un amestec de întrebări active și întrebări la care nu s-au adăugat încă răspunsuri, care se potrivesc categoriilor selectate, împreună cu sugestii despre modul în care utilizatorii își pot completa profilul. Dacă dorești să intervii cu întrebări sau răspunsuri, poți face acest lucru fără a părăși feedul. Astfel experiența ta devine simplă și dinamică.

FabNet se bazează pe un flux continuu de utilizatori care sunt experți pe diferite domenii și care vin cu răspunsuri și soluții la probleme. Scopul este crearea unei baze de date, cu informație utilă din domeniul beauty și conectarea specialiștilor direct cu persoanele interesate de serviciile și expertiza lor pe diferite domenii.

Potențialul este asigurat: o abordare națională, o platforma ușor de utilizat care poate realiza multe împreună cu o comunitate capabilă. Schimbul direct de cunoștințe devine distractiv, datorită mecanismului de feedback al platformei, așa că nu fii mirat dacă te vei surprinde făcând clic ore în șir prin feeduri interesante.

PUNE O ÎNTREBARE PE FABNET

Principala funcție a FabNet este de a oferi răspunsuri la întrebări. Întrebările publicate se vor constitui în thread-uri care pot fi formate dintr-unul sau mai multe răspunsuri. Ce trebuie să reții este că fiecare thread FabNet începe cu o întrebare interesantă (ceea ce nu înseamnă că nu poți pune întrebări banale, dar thread-urile bazate pe întrebări banale vor dispărea în general rapid).

Dă un titlu relevant întrebării tale
Selectează categoria aferentă: machiaj, hair style, manichiură, îngrijirea pielii, chirurgie estetică, estetică dentară, nutriție, fitness
Adaugă câteva tag-uri (etichete), de asemenea cât mai relevante
Dorești sistem de vot?
Dacă dorești un vot bazat pe opțiuni prestabilite, bifează căsuța și adaugă opțiunile tale
Imagine reprezentativă: dacă dorești poți adaugă o imagine reprezentativă din calculatorul tău.
Detalii: poți introduce mai multe detalii și explicații care completează întrebarea ta (sunt permise și poze explicative)
Bifează una sau mai multe căsuțe funcție de preferințe.
Apasă ‘Publică întrebare’
Întrebarea ta este adăugată și așteaptă revizuirea din partea unui moderator FabNet. În termen de 24 ore va fi aprobată și publicată. În caz contrar vei primi o notificare pe email.

RĂSPUNDE LA O ÎNTREBARE

omunitatea FabNet se dezvoltă când utilizatorii fac schimb de comentarii și idei în mod regulat. FabNet este o platformă ce își dorește să ofere specialiștilor o oportunitate de a-i ajută pe ceilalți, cu soluții la prombleme. Având în vedere acest lucru, este recomandat să răspunzi în principal la întrebări din domeniul tău de expertiză.
Apasă butonul ‘Răspuns’ pentru a adăuga răspunsul tău la orice întrebare. Ai posibilitatea de a adăuga și o imagine reprezentativă pentru răspunsul tău.

Odată ce ai apăsat ‘Adaugă’ răspunsul tău va fi trimis spre unul din moderatorii FabNet spre aprobare. În termen de 24 de ore va fi publicat pe site, iar în caz contrar vei fi notificat prin email.

Răspunsul tău poate fi formulat în mai multe moduri în ce privește numărul de cuvinte și complexitatea. Uneori un răspuns scurt este cel mai adecvat, dar alteori răspunsul tău poate fi la fel de complex precum un articol de blog, cu ilustrațiile aferente. Cu toate că nu facem recomandări în ce privește complexitatea raspunsulurilor, un răspuns cât mai detaliat și cu ilustrații elocvente este adesea opțiunea mai apreciată.

De asemenea, poți efectua modificări asupra răspunsurilor pe care le-ai adăugat pe FabNet, dacă ai omis un detaliu important. Simplu, apelează la butonul ‘Editează’. Odată editat răspunsul tău va fi trimis din nou spre moderare, așteptând aprobare.

Răspunzând la întrebări cu soluții la probleme este primul pas pentru a te stabili că expert în domeniul tău de expertiză.

FabCredite

Postând pe FabNet ai posibiltatea de a acumula credite. În curând vei putea folosi aceste credite în cadrul rețelei pentru a promova postările tale sau activa diferite funcționalități premium. Poți acumula FabCredite astfel:

20 FabCredite atunci când îți creezi cont
5 FabCredite atunci când răspunsul tău a fost selectat că și ‘Top răspuns’
2 FabCredite când adaugi un răspuns
1 FabCredit când votezi cu Like sau Dislke o întrebare
1 FabCredit când dai follow unui alt membru FabNet
1 FabCredit când votezi cu Like sau Dislike un răspuns
REGULI FABNET: FIȚI AMABILI ȘI RESPECTUOȘI

Calitatea postărilor este ceea ce ne dorim pe FabNet. Pentru că platforma pe care o punem la dispoziția ta să devină ce ne dorim, ținând cont de temele de discuție unde opiniile pot fi uneori controversate, trebuie să acordăm respectul cuvenit celorlalți utililizatori. De multe ori vom fi nevoiți să intervenim ca moderatori pentru a cataliza discuțiile care trec pe o pistă greșită și de asemenea nu vom aproba întrebări sau răspunsuri cu limbaj neadecvat. Atacurile personale sunt de asemenea monitorizate și vor fi șterse după caz. Indiferent de complexitatea întrebării, răspunsurile jignitoare sau acordate cu lipsa de respect vor fi de asemenea respinse.

Din parte tuturor utilizatorilor FabNet solicităm un ton politicos, prietenos care să nu îndepărteze utilizatorii noi sau existenți. Conținutul rasist, sexist și de altă natură discriminatorie este interzis, la fel și utilizarea unui limbaj ofensator.

Încălcările acestor reguli duc la ștergerea conținutului și la interzicerea utilizatorilor. FabNet pune accent pe menținerea unui standard ridicat al conținutului.

Banner SapunulCheia.ro