O soluție open source completă pentru conectarea la SWIFTNet în conformitate cu standardele în vigoare

Garanti Bank România a ales soluția open source FinTP, de la Allevo, pentru conectarea la SWIFTNet, care asigură totodată conformitatea cu standardele și reglementările SEPA, în vederea optimizării operațiunilor pe care le desfășoară. Banca își continuă, astfel, trendul ascendent pe piața românească, oferind clienților servicii îmbunătățite.
Prin implementarea FinTP, Garanti Bank România beneficiază de o tehnologie care contribuie la reducerea costurilor și asigură controlul asupra codului sursă al aplicației, eliminând astfel obișnuita dependență de furnizor. În același timp, instituția are acces la procesul de dezvoltare a produsului și la auditul său, ambele desfășurându-se în deplină transparență.

FinTP integrează din punct de vedere tehnic diverse aplicații de business, conectând sistemele back-office ale băncilor la infrastructuri de piață externe. FinTP are înglobat un mecanism de rutare ce redirecționează mesajele în funcție de reguli și conținut. Procesarea mesajelor se realizează în doi pași: inițial, se mapează mesajele SWIFT FIN, XML sau orice alt format exportat din aplicația de back-office la tipul de mesaj ISO 20022, după care se aplică regulile operaționale convenite pentru trimitere sau primire. FinTP asigură reconciliere și funcții avansate pentru căutarea plăților și raportare. Tehnologia de bază conferă persistență tranzacțiilor end-to-end, multi-threading, precum și o componentă fiabilă de securitate, inclusiv în ceea ce privește gestionarea grupurilor, utilizatorilor, profilurilor și funcțiilor.

„Garanti Bank România pune accent pe actualizarea permanentă a infrastructurii IT, astfel încât să menținem calitatea serviciilor cu care sunt obișnuiți clienții băncii. Considerăm că IT-ul nu reprezintă o investiție care se face o singură dată, ci un proces care necesită un efort susținut, pentru a le asigura clienților cele mai bune condiții. FinTP ne oferă flexibilitate în proiectarea infrastructurii de business în concordanță cu strategia noastră”, a declarat Fatih Arpas – ICT Director, Garanti Bank România.

FinTP este un software open-source distribuit sub licența gratuită GPLv3. Acest model de distribuție este diferit față de ce se practică în mod curent în această industrie, avantajul său principal fiind acela că înlătură orice dependență de furnizor.

„Am ales Allevo, nu numai pe baza calității și a reputației pe care le are, ci și datorită modelului de distribuție open-source, care nu ne-a fost oferit de ceilalți furnizori. Sistemul de licențiere GPLv3 oferă pentru Garanti Bank România control complet asupra codului sursă al aplicației”, a menționat dl. Arpas.

„Colaborarea cu Garanti Bank România a fost extraordinară. Odată puse la punct detaliile și cerințele, echipa noastră împreună cu cea a băncii și-au unit eforturile pentru a implementa această soluție într-un timp record de 3 luni care, având în vedere complexitatea fluxurilor operaționale și a arhitecturii de ansamblu, reprezintă o adevărată realizare. Noi, Allevo, ne mândrim cu acest nou exemplu care ne întărește convingerea că modelul de distribuție open-source pe care-l practicăm este nu doar atractiv, ci și potrivit pentru această industrie”, a spus Sorina Bera, CEO Allevo.

Banner SapunulCheia.ro