Jante ALIAJ sau Jante TABLA – Tu STII pe care sa le alegi ?Rotile masinilor sunt compuse din jante si din anvelope. Pe piata exista jante din tabla, jante din aliaj, sau pot avea in componenta lor fibra de carbon, din plexiglas si diferite alte materiale.

Jante ALIAJ sau Jante TABLA – Tu STII pe care sa le alegi ?

Rotile masinilor sunt compuse din jante si din anvelope. Anvelopele sunt in marea lor majoritate toate la fel, fiind diferente intre ele doar in ceea ce priveste calitatea si dimensiunile, dar si utilizarea. Jantele pot sa fie de mai multe feluri. Pe piata exista jante din tabla, jante din aliaj, sau pot avea in componenta lor fibra de carbon, din plexiglas si diferite alte materiale. Intodeauna vei gasi jante de calitate, modele variante si preturi bune la jante aliaj aici.

(Sursa foto: Vadrexim)

Nu stii PE CARE sa le alegi? Care sunt mai bune ?

Totul depinde de ceea ce cauti. Jantele din tabla prezinta unele avantaje precum preturile mai mici, soliditatea lor si posibilitatea de a schimba capacele in functie de dorinte. In schimb, nu sunt foarte estetice si sunt destul de grele din cauza compozitiei lor din otel. Pretul unei jante din tabla este unul foarte abordabil.

Exista o multime de designuri diferite. Sunt mai aerisite si permit o racire mai rapida a franelor, un lucru care are tendinta de a ameliora performantele de franare.

Avantajele folosirii jantelor din aliaj:

– o multitudine de modele

– aliajul de aluminiu permite un rezultat estetic si tehnic mai rafinat decat in cazul celor din tabla

– nu au nevoie de capace pentru a fi mai frumoase

– ofera o mai buna racire a franelor

– praful si mizeria sunt eliminate mai repede

– ofera o mai buna tinuta autovehiculului pe sosele datorita lejeritatii lor

Totodata acestea au si cateva dezavantaje :

 – au un pret mai ridicat

– iti poate fi foarte greu sa gasesti un model precis

– se pot zgaria foarte usor si reparatia lor presupune anumite costuri

– au si o durata mai mica de viata

Pe de alta parte jantele din tabla au urmatoarele avantaje:

 – prezinta facilitatea de a gasi un model mai recis

– sunt mai rezistente la sarea si solutiile aruncate pe drumuri in timpul iernii

– nu se zgarie foarte usor, sunt mai solide si robuste

– au o durata de viata mare

(Sursa foto: Vadrexim)

Dezavantajele folosirii jantelor din tabla:

– au un design obisnuit, un look standard

– pentru umbunatatirea aspectului, va trebui sa achizitionezi un set de capace, deci o investitie suplimentara

Principalele diferente intre ele sunt date de rezistenta, durabilitate si aspect. Atunci cand iti doresti pentru masina ta un look si o estetica mai deosebita, alege jantele din aliaj. Iar fabicantii se intrec in cele mai frumoase modele, unele mai originale ca celelalte.

Jantele din aliaj nu ruginesc, astfel ca nu vor fi afectate de schimbarea de temperatura. Isi pot pastra si valoare si pot sa fie astfel revandute fara probleme.

Dar, la ele, fisurile loviturile sau exfolierea sunt omniprezente. La socuri mai puternice, aliajul se sparge. Sunt astfel destul de sensibile la astfel de probleme. Poti afla de aici mai multe informatii despre jantele din aliaj

Dar, daca ar fi sa tinem cont si de starea soselelor de la noi din tara, ar trebui sa alegem jante din tabla, mult mai rezistente. Otelul care le compune nu se zgarie atat de usor si se stramba mult mai greu atunci cand roata loveste ceva. Si datorita faptului ca sunt mai usoare, se poate face si o economie de combustibil cu ajutorul lor.

 

Banner SapunulCheia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here