Daca va doriti sa vopsiti un gard sau alte suprafete, atunci un pulverizator este solutia cea mai buna. Avantajul cel mare al unui astfel de pulverizator este ca vopseaua cade pe suprafara obiectului in mod neted, dar si uniform. Cantitatea de vopsea utilizata in acest caz este si una mai mica decat in timpul vopsirii cu perie simpla. Acest pistol are o multime de avantaje pe care le puteti avea in vedere.

Cel mai popular, dar si apreciat sistem de pulverizare este cel pneumatic, dispozitivul fiind conectat la un rezervor cu o compozitie de pulverizare. Intensitatea pulverizarii, dar si a aerului poate fi in acest caz regulata. Acest lucru este avantajos pentru ca va permite schimbarea dimensiunilor particulelor de vopsea, de aceea veti putea sa vopsiti o anumita suprafata in functie de nevoile pe care le aveti.

Cat de dificil este lucrul cu un pulverizator?

Fiind util in cazul reparatiilor la domiciliu, avantajele sale sunt evidente. Puteti aplica un strat de vopsea foarte usor, mai ales daca lumina camerei in care aplicati stratul respectiv de vopsea este si una suficienta. Trebuie sa faceti totusi cateva pregatiri inainte sa va apucati de lucru. Curatati camera de praf, folosindu-va de un aspirator. Va trebuie si ochelari atunci cand folositi acest aparat. Materialele depuse se vor usca rapid si se vor inmuia. Nu veti avea nevoie decat de cateva ore pentru ca sa va bucurati de o camera noua. Nu uitati sa protejati obiectele care nu necesita vopsire, acoperindu-le cu ziare sau cu polietilena.

Alte lucruri pe care trebuie sa le stiti despre pistolul de vopsit

Fiti foarte atenti la materialul din care este facut pistolul de vopsit. Producatorii utilizeaza des materiale plastice care din pacate nu rezista atat de mult. Acesta este motivul pentru care macar duza aparatului de pulverizare ar trebui facuta din metal.

Achizitionati un dispozitiv care sa aiba o presiune mica, iar daca acest parametru este unul mai mare de 3 atmosfere, aparatul va crea o „perdea de vopsea”, lucru destul de periculos pentru sanatatea organismului. Dispozitivul trebuie sa mai aiba si un set de mai multe duze, iar dimensiunea duzei trebuie sa aiba un diametru de 1,2 mm. Tinand cont de toate aceste sfaturi, veti gasi un produs potrivit pentru voi.

Banner SapunulCheia.ro