Ghid crypto: Ce înseamnă bull market și bear market?

Aceste expresii bull market și bear market sunt cunoscute în toate piețele financiare, piața crypto nefiind lipsită de aceste exprimări în raport cu prețul.

Când ne referim că o piață bear, de urs, descriem o perioadă de scădere a prețurilor. Piețele urs sunt extrem de riscante și reprezintă o perioada dificilă pentru a tranzacționa, mai ales pentru începători. Acestea pot duce la pierderi mari. Mișcările ascendențe sunt lente și constante, în timp ce în jos sunt violente și clare. Când prețul scade, mulți comercianți se pregătesc să iasă de pe piață.

Termenii au apărut încă din 1712, când un britanic, John Arbuthnot, a lansat o serie de broșuri animate cu două personaje. De atunci taurii și urșii au rămas simbolul piețelor financiare, fiind descriși și ca strategii diferite.

Un bull cumpără activ, sperând că valoarea să crească. Când așteptările taurului sunt îndeplinite, el așteaptă vârful creșterii, având profit din diferența dintre prețul inițial și cel de vânzare. Principiul în crypto pentru un începător este acesta: cumperi la un anumit preț și vinzi când crește, pentru a obține profitul dorit. Dacă ești începător și vrei să vedeți despre ce este vorba în piață crypto, cumpără criptomonede prin platforma PRO. Alege o platformă care să te reprezinte, unde ai comisioane mici și customer support dedicat.

Urșii se bazează pe scădere, după cum am menționat anterior. Odată ce stocul ajunge la un punct scăzut, aceștia vând. Un bear anticipează în avans căderea Bitcoin și cumpără ulterior la un preț mai mic, iar când scade și mai mult valoarea la un preț și mai mic, obține profit.

După cum s-a observat de-a lungul timpului, Bitcoin este într-o tendință de macro bull de când a început să fie tranzacționat. Însă au existat și momente de bear market. În 2017, după atingerea pragului de 20.000 de dolari, Bitcoin a avut o piață urs destul de brutală, înainte de acesta Bitcoin înregistrând o scădere de 86% în 2014.

Pe o piață bull, prețurile cresc, în timp ce pe una bear, acestea scad. O diferență notabilă între cele două poate fi faptul că taurii pot avea perioade lungi de consolidare. Acestea sunt momente în care volatilitatea este destul de scăzută, cu puține activități de tranzacționare. Deși valabil și pentru bull market, acest tip de comportament tinde să fie mai răspândit pe piețele bear.

Ce poți să faci și să nu faci în astfel de momente? Taurii sunt comercianți care joacă pentru a crește prețul, în timp ce urșii fac opusul. Care este opțiunea dumneavoastră dacă sunteți interesat de ambele direcții și doriți profit? Să faceți parteneriat pentru a avea un ATM Bitcoin. Ce este franciza și cum va poate ajuta? Simplu. Dumneavoastră lucrați sub numele unei companii care este deja în piață crypto și are notorietate și indiferent de ce se întâmplă în piață, aveți profit. Prin astfel de francize primiți comision și din vânzări și din cumpărări și dacă aveți cunoștințe minime despre Bitcoin și alte criptomonede, aveți avantaj.

Strategia dacă sunteți un investitor într-o piață urs este să rămâneți în numerar sau în stablecoins. Este bine să așteptați pur și simplu până când piață iese din acest teritoriu. În același timp, dacă sunteți HODL, un astfel de moment clar nu este un semnal de vânzare.

Banner SapunulCheia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here