Sâmbătă, 29 septembrie 2018, Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” îi invită pe micii naturaliști să pornească într-o aventură pe meleagurile Europei, însoțiți de detectiva Vulpes. Copiii vor participa la atelierele lingvistice „Cum mă cheamă?” precum și la o vânătoare de comori, în cadrul evenimentelor dedicate diversității lingvistice din Săptămâna Europeană a Limbilor.

În peripețiile sale prin Europa, curioasa detectiva Vulpes le va face cunoștință copiilor cu lupul, ursul, șoarecele, nevăstuica, mistrețul, porumbelul, vulturul, rândunica, șarpele sau broscuța de lac, precum și cu multe alte animale ale căror nume le vor descoperi participând la atelierele „Cum mă cheamă?”. Detectivul Vulpes îi așteaptă la ora 10:15 pe copiii cu vârste cuprinse între 5 și 7 ani și la ora 11.15 pe copiii care au între 8 și 10 ani.

În cadrul acestor activități, copiii vor învăța curiozități și lucruri inedite despre viețuitoare, vor afla cum se numesc unele dintre acestea în diferite limbi europene, dar se vor și juca și vor desena găsind culorile reprezentative pentru fiecare animal în parte. Participarea la cele două ateliere este gratuită și se face pe baza înscrierii prealabile pe adresa de e-mail info@antipa.ro, în limita a 15 locuri/grupă.

În intervalul 10:00 – 15:00, micii vizitatori vor avea posibilitatea să participe la „Vulpea se ascunde în cuvinte”, o serie de aventuri şi vânătoare de comori lingvistice pentru copii și părinți la Muzeul Antipa, iar de la ora 15:15 va avea loc o tombolă cu premii pentru cei care au dezlegat enigma vânătorii de comori.

Participarea la vânătoarea de comori se va face pe baza biletului de intrare în Muzeu.
***
Săptămâna Europeană a Limbilor 2018 – Europa e a noastră, să-i vorbim limbile!

Voi câte limbi vorbiţi? În fiecare an, pe 26 septembrie celebrăm Ziua Europeană a Limbilor. Anul acesta, între 21 și 29 septembrie sărbătorim diversitatea lingvistică a Europei nu doar o singură zi, ci timp de o săptămână întreagă, printr-o serie de evenimente speciale dedicate diversității lingvistice.

Se spune că e extraordinar să stăpâneşti mai multe limbi străine! Concret, cum ne ajută acest lucru să ne apropiem de oameni aparţinând unor culturi diferite şi să ne dezvoltăm pe plan personal? Ce se întâmplă în creierul fiecăruia dintre noi atunci când trecem de la o limbă la alta? Ar fi oare posibil, cândva, să vorbim limbi diferite dar să ne înţelegem între noi? Descoperiţi modul în care multilingvismul ne îmbunătăţeşte performanţele mentale și face casa noastră comună europeană mai trainică.
Un eveniment:
EUNIC România / Comisia Europeană, în cadrul « 2018 : Anul European al Patrimoniului Cultural »
În parteneriat cu:
Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa”,
Centrul Național de Cultură a Romilor „Romano Kher”
Organizatori:
Balassi Intézet Bukarest
British Council Romania
Camões – Instituto da Cooperação e da Língua Romania
Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού – Fundaţia culturală greacă
Goethe-Institut Rumänien
Institut Français de Roumanie
Instituto Cervantes de Bucarest
Institutul Cultural Român
Instytut Polski w Bukareszcie
Istituto Italiano di Cultura Bucarest
Sveriges ambassad i Bukarest
Yunus Emre Enstitüsü – Bükreş
Un proiect recomandat de:
Europa FM

Banner SapunulCheia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here