bicicleta electrica

Cele mai importante avantaje ale bicicletelor electrice sunt rezistenta la vant si eficienta pe pantele abrupte. Daca ai probleme cu genunchii sau suferi de astm, acestea te pot ajuta considerabil in a avea o experienta mai buna a pedalatului. Mai mult, daca iti doresti sa le folosesti ca mijloc de transport in drumul catre munca, iti vor permite sa ajungi la destinatie fara sa fi obosit sau transpirat. Bicicletele electrice iti ofera aceleasi beneficii ca modelele traditionale, incluzand aspectele financiare, de sanatate si de conectare la comunitate.

Acum ca stii de ce este bine sa detii o bicicleta electrica, trebuie sa afli si cum sa alegi cel mai potrivit model pentru tine. Posibilitatile sunt foarte multe: doar pe piata europeana exista mai mult de o mie de modele de la aproximativ 50 de branduri!

Scopul

Bicicletele electrice sunt create pentru diferite tipuri de oameni care, in mod evident, au si scopuri diferite. Depinde de tine sa decizi ce este important pentru tine si sa comunici aspectele esentiale consultantilor de vanzari, care te pot ajuta sa iei cea mai buna decizie. Exista foarte multe modele, asa ca primul lucru pe care trebuie sa-l stabilesti este unde vei folosi bicicleta cel mai des.

Tipul de pedalat

Exista doua tipuri principale de biciclete electrice. Cel mai cunoscut este acela care monitorizeaza pedalatul, adaugand in mod automat o anumita cantitate in asistenta de motor, care depinde in mod general de forta, viteza si ritmul pe care le ai. Atunci cand atingi viteza maxima permisa, motorul se opreste in mod automat. Exista si biciclete electrice care iti permit sa atingi si viteze foarte mari, dar pentru acestea ai nevoie de un permis de pedalat, asigurare si echipament de protectie. Al doilea tip de biciclete electrice este acela care permite utilizatorului sa scoata asistenta din motor.

Motorul

In ceea ce priveste motorul acesta este montat fie  intr-una dintre roti, fie in zona manivelei si a pedalelor. Cel din urma permite senzorului aferent sa detecteze cat de intens pedalezi si, in consecinta, iti poate determina asistenta. Acest tip de biciclete sunt recomandate pentru pantele abrupte, fiind putin mai zgomotoase. Celalalt tip este mai silentios si se poate folosi pe drumuri drepte sau mai putin solicitante.

Costurile

Bicicletele electrice de calitate nu sunt foarte ieftine. Poti opta pentru un model clasic, dar trebuie sa ai in vedere si cat de profitabila este achizitia ta, daca vei fi multumit sau nu de ea. O bicicleta cu frane functionale, suspensii si alte componente are un pret mai mare. De asemenea, atunci cand o cumperi trebuie sa investesti bani si in motor. Totusi, nu ar trebui sa stai prea mult pe ganduri, pentru ca o bicicleta mai scumpa va rezista si mai mult in timp.

Testarea

Probabil ca cea mai importanta, dar si cea mai interesanta parte in cumpararea unei biciclete electrice este testarea acesteia. Acest lucru iti va permite sa ignori orice review, orice parere a scepticilor si sa raspunzi singur la cea mai importanta intrebare: iubesc aceasta bicicleta? Daca raspunsul este afirmativ, gandeste-te unde si cum o vei folosi, care model ti se potriveste, iar dupa ce ai gasit bicicleta pe care o doresti, asigura-te ca este de calitate si are caracteristicile necesare tie!

Banner SapunulCheia.ro