Permisul de conducere a devenit aproape obligatoriu. Intr-o lume in care mobilitatea este cheia, capacitatea de a conduce iti ofera sansa de a economisi timp si de a te deplasa intr-un mod cat se poate de confortabil.

Pe langa asta, permisul de conducere iti poate oferi oportunitati de angajare, o flexibilitate mai mare in calatorii si economie de bani. Chiar daca combustibilul este din ce in ce mai scump, o calatorie cu masina personala va fi intotdeauna mai ieftina decat una cu trenul, autobuzul sau avionul.

 

Ce trebuie sa stii despre examenul pentru permisul categoria B?

Poti descoperi milioane de soferi care circula pe strazi, deci un lucru este clar: examenul nu se obtine greu. Cu toate astea, exista foarte multi aspiranti la titlul de sofer care nu reusesc sa treaca din prima de examen.

Un lucru extrem de important, asadar, este sa alegi o scoala de soferi care a reusit de-a lungul timpului o rata de promovabilitate cat mai mare. Scoala de soferi Best Drive Brasov, spre exemplu, are un procentaj de peste 75% de promovabilitate pentru permisul auto categoria B si un procentaj de peste 95% pentru categoria A. Aceste statistici iti arata ca instructorii scolii respective au cateva calitati:

  • stiu sa explice usor;

  • sunt calmi si rabdatori;

  • au experienta;

  • stiu cu exactitate ce informatii trebuie sa iti ofere.

Un al doilea lucru extrem de important este invatatul. Daca vrei sa promovezi examenul auto trebuie sa stii ce sa inveti si trebuie sa stii cum sa inveti. Din fericire, regulile sunt foarte simple.

Sfaturi utile pentru a invata si a promova examenul pentru permisul de conducere din prima

1. Citeste cu atentie legislatia rutiera. Pare grea, insa nu este chiar atat de grea. Nu trebuie sa inveti cuvant cu cuvant tot ceea ce scrie in legislatie, ci doar sa intelegi toate legile si regulile rutiere;

2. Acorda atentie maxima fiecarei ore de condus. Este foarte important sa faci o legatura intre teorie si practica. Pana la urma, scopul pentru care inveti este acela de a conduce pe strazile publice;

3. Pune cat mai multe intrebari. Instructorul auto si profesorul de legislatie sunt acolo sa te lamureasca, ori de cate ori ai probleme in a intelege ceva. Nu iti fie frica sa pui intrebari!

4. Fa cat mai multe teste DRPCIV. Exista numeroase platforme care iti permit sa faci chestionare DRPCIV si sa cunosti atmosfera de examen. Scolile de soferi precum Best Drive Brasov au platforme proprii. Cu cat faci mai multe chestionare DRPCIV, cu atat sansele de a promova examenul teoretic sunt mai mari;

5. Relaxeaza-te in timpul examenului! Da, este greu sa te relaxezi stiind ca de modul in care conduci si de raspunsurile pe care le dai depinde calitatea ta de sofer. Pana la urma insa, cel mai rau lucru care se poate intampla este sa nu treci si sa fii nevoit sa dai examenul din nou peste o luna.

Banner SapunulCheia.ro