Auzim in mod repetat despre termenul de tuning auto, insa de prea putine ori acordam atentie semnificatiei acestuia. Autovehiculele au devenit pentru multi dintre soferi mai mult decat niste simple mijloace de transport confortabile, astfel ca aleg sa apeleze la servicii de tuning menite sa le schimbe modul in care functioneaza sau arata. Tuningul auto este procesul prin intermediul caruia schimbam modul in care arata masinile noastre sau modul in care functioneaza, fie din pricina faptului ca ne dorim performante mult mai bune de la acestea, fie datorita faptului ca vrem sa dispunem de un grad mai ridicat de confort.

In urma cu cativa ani tuning-ul auto nu era un serviciu foarte popular, fiind mai degraba tipic pentru tarile vestice care il practica de ani buni, insa in ultimii ani vedem pe soselele noastre autovehicule cu infatisari extrem de atragatoare si agresive, dar care fac si zgomote puternice, zgomote specifice masinilor sport. Pentru a putea beneficia de un astfel de serviciu insa va trebui intr-o prima etapa sa achizitinam piese auto de tuning de la magazine de specialitate precum Autolux.ro. Iata insa cateva lucruri interesante pe care trebuie sa le stii despre tuning-ul auto inainte de a-ti face propriul tuning.

Tuning-ul se imparte in mai multe categorii, cea mai des intalnita fiind cea a tuning-ului exterior, aspect care vizeaza modificarile exterioare pe care le aducem unui autovehicul. Adesea vedem autovehicul cu praguri modificate sau eleroane atasate, elemente care schimba complet aspectul pe care il are un autovehicul. In general acest tip de tuning are rolul de a sporii increderea soferului in autovehicul, dar si pentur a atrage privirile trecatorilor care inevitabil vor zarii un autovehicul care a beneficiat de tuning exterior. Trebuie insa avut in vedere faptul ca modificarile pe care le facem sa se afle in normele legale actuale.

Pentru a beneficia de un plus de confort insa, soferii apeleaza la tuning interioar care inevitabil va transforma condusul intr-o adevarata placere pentru orice sofer. Indiferent ca vorbim despre covorase sau despre husele scaunelor, toate acestea sunt incluse in categoria tuning-ului interior.

Chip tuning-ul, sau tuning-ul realizat la nivelul motorului presupune schimbarea parametrilor de functionare a-i acestia pentru a-i oferii un plus de putere sau pentru a produce un zgomot ceva mai pronuntat atunci cand circulam. Daca celelalte se pot realiza cu usurinta si de catre noi, chip tuning-ul este unul dintre procedele pe care trebuie sa le facem numai in service-uri autorizate.

Banner SapunulCheia.ro