A fi parinte reprezinta una dintre cele mai mari bucurii pe care ni le ofera viata, iar acest lucru nu mai reprezinta un secret pentru nimeni. Din acest moment, prioritatile noastre se schimba radical, astfel ca cei mici devin de departe cele mai importante fiinte pentru noi. Cresterea si dezvoltarea acestora corespunzatoare depinde insa de o serie de instrumente considerate indispensabile, mai ales atunci cand vorbim de primii ani de viata. Carucioarele pentru copii reprezinta unul dintre primele instrumente pe care le achizitionam odata cu venirea pe lume a celor mici.

Datorita faptului ca un carucior pentru copii reprezinta o investitie de duratam este foarte important sa ne asiguram ca aceasta investitie nu se transforma in scurt timp intr-una periodica. Carucioarele pentru copii se gasesc astazi intr-o varietate impresionanta, astfel ca alegerea celui potrivit devine fara indoiala o sarcina dificila pe fondul acestui lucru. Carucioarele pentru copii se regasesc stazi in aceeasi varietate si in magazinele online de profil precum www.bekid.ro, astfel ca alegerea unui carucior pentru copii poate deveni o adevarata placere pentru parinti.

Exista numeroase lucruri pe care trebuie sa le luam in calcul in momentul in care luam decizia de a achizitiona un carucior pentru cel mic, insa cel mai de seama aspect este reprezentat de gradul de siguranta oferit de catre carucior. Siguranata unui carucior insa, este data de o serie de elemente precum cadrul, franele sau centurile cu care acestea sunt prevazute. Referitor la cadru, acesta trebuie in mod obligatoriu sa fie in prima instanta, stabil, ceea ce presupune automat ca acesta sa fie exclusiv construit dintr-un material rezistent in timp.

Toate carucioarele dispun de frane, insa este foarte important sa luam in calcul si modul in care acestea se actioneaza. Ca si o regula generala, trebuie sa stitifaptul ca franele unui carucior nu sunt menita sa il tina in loc pe pante foarte abrupte, ci sa il tina imobilizat pe suprafete putin denivelate.

Centurile caruciorului sunt indispenasabile, mai ales in momentele in care cel mic se afla in primele luni din viata. Asigurati-va ca acestea il tin fixat pe cel mic corespunzator, iar sistemul de inchidere al acestora nu ii permit micutului sa le desfaca in timpul deplasarii.

Ianinte de a achizitiona un carucior pentru copii, asigurati-va ca acesta nu dispune de o greutate prea mare avand in vedere ca o greutate mare inseamna automat o manevrabilitate mult mai redusa dar si dificil de transportat de catre mamici pe treptele blocului sau ale locuintei.

Banner SapunulCheia.ro