Când te gândești la amenajarea casei, trebuie să iei în calcul două aspecte principale: cel estetic și cel funcțional. Ambele sunt la fel de importante și contribuie la confortul tău și al familiei tale.

Canapeaua extensibilă este una dintre cele mai versatile piese de mobilier pe care le poți cumpăra pentru casa ta. Aceasta poate fi integrată cu ușurință în orice living și te ajută să economisești spațiu atunci când ai nevoie, dar și să obții loc suplimentar pentru odihnă sau relaxare.

Dacă încă stai pe gânduri, citește mai jos care sunt avantajele principale ale acestui tip de canapea și cum o poți include în designul sufrageriei tale!

Top 3 avantajele ale canapelei extensibile

1. Poți reduce sau lărgi spațiul, în funcție de nevoi

O astfel de canapea vine în ajutorul celor care nu dispun de un living extrem de spațios, dar care totuși au nevoie de mai mult loc pentru dormit, relaxare sau, pur și simplu, pentru urmărit filme și seriale în familie.

Canapeaua poate fi extinsă atunci când ai oaspeți ce rămân peste noapte, pentru ca apoi să fie strânsă dacă este nevoie de mai mult loc în cameră.

De asemenea, poți folosi canapeaua extinsă și pe timpul zilei, dacă ai copii mici, oferindu-le acestora un spațiu de joacă sigur și comod.

2. Îți oferă spațiu suplimentar pentru depozitare

De regulă, canapelele extensibile sunt dotate cu o ladă spațioasă pentru depozitare. Aici poți păstra perne, așternuturi și pilote, dar și alte obiecte pe care le folosești mai rar.

Dacă vrei să utilizezi la potențial maxim spațiul de sub canapea, organizează-l eficient cu ajutorul unor cutii de mărimi diferite. Astfel, poți așeza diferite obiecte pe categorii, păstrând totul ordonat și compact.

3. Se potrivește în orice tip de design

Fie că ai un living modern, rustic sau elegant, canapeaua extensibilă poate fi integrată cu ușurință în decor. Ea se comportă exact ca o canapea clasică și este disponibilă într-o gamă diversă de nuanțe, texturi și forme.

Dacă încă n-ai găsit canapeaua perfectă pentru tine, vezi online mai multe modele de canapele extensibile la preț avantajos, pe care le poți comanda imediat. Cu siguranță, vei descoperi varianta perfectă!

Cum integrezi canapeaua extensibilă în design?

  • Planifică spațiul pentru ambele variante

Când poziționezi o canapea extensibilă în cameră, este important să planifici o soluție convenabilă atât pentru versiunea strânsă, cât și pentru momentele când alegi să extinzi canapeaua.

De exemplu, dacă vrei o măsuță de cafea, ai grijă să alegi una minimalistă, care să poată fi mutată cu ușurință atunci când folosești canapeaua extinsă. Totodată, când extinzi canapeaua, trebuie să ai un loc special pentru masa de cafea, pentru ca aceasta să nu rămână în mijlocul livingului, creând impresia de dezordine.

  • Nu o poziționa lipită de perete

Majoritatea persoanelor aleg să așeze canapelele de-a lungul unuia dintre pereți și nici măcar nu iau în calcul altă variantă. Dacă vrei să optezi pentru un design modern și spațios, așează canapeaua la o distanță de cel puțin 1-2 metri față de perete. Astfel, când o vei extinde, vei obține o insulă dedicată relaxării.

  • Nu omite elementele decorative

Când este extinsă, canapeaua poate părea mult prea mare pentru sufragerie și de multe ori creează impresia de spațiu gol și monoton. Pentru a evita acest efect, adaugă în design pături din texturi diferite, precum și perne decorative de diferite dimensiuni. Aceste detalii vor face ca spațiul respectiv să fie mult mai confortabil și primitor.

Nu în ultimul rând, când alegi canapeaua, asigură-te că o măsori atât în forma inițială, cât și sub forma extinsă. Astfel, te vei asigura că o poți integra cu ușurință în living și că va arăta minunat în orice context!

Banner SapunulCheia.ro