Sâmbătă, 9 februarie 2019, Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” îi invită pe copii să participe la două întâlniri cu specialiști ai muzeului, în care cei mici vor afla „Cine a fost Darwin” și vor călători imaginar „De la Pământ la stele”. Atelierele sunt organizate în cadrul evenimentului Zilele Evoluției, un proiect inițiat de A.S.U.R.
La ora 10:15 îi invităm pe cei mici să descopere cele mai importante etape din istoria universului și a planetei noastre. Pornind de la atlasul „De la Pământ la stele” apărut în colecția Humanitas Junior, vom afla care au fost cele mai mari viețuitoare care au trăit pe Terra, de la dinozauri la păsări și care sunt cele mai mari viețuitoare întâlnite în oceanele planetei noastre.
Atelierul se adresează copiilor cu vârste între 5 și 8 ani și este realizat în colaborare cu editura Humanitas.
De la 11:30, specialiștii muzeului le vor dezvălui copiilor „Cine a fost Darwin” – plecând de la aspecte din viața și realizările omului de știință, din copilărie până la bătrânețe.
Copiii vor afla cu acest prilej că savantul a avut o contribuție crucială la dezvoltarea biologiei și a științei, că teoriile sale s-au bazat pe o cercetare laborioasă și o îndelungată colaborare cu alți oameni de știință. Călcând pe urmele lui Charles Darwin, cei mici se vor îmbarca la bordul vasului HMS Beagle și vor porni într-un voiaj imaginar în insulele Galapagos, descoperind specii unice de plante și animale.
Atelierul inspirat de cartea „Cine a fost Charles Darwin?”, din colecția Cine?Ce?Unde? este realizat împreună cu editura Pandora M și se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 8 și 11 ani.
Participarea la cele două evenimente este gratuită și se realizează pe baza înscrierilor la telefon sau prin formularul de rezervare: https://antipa.ro/info-utile/rezervari-evenimente-si-programe-educative/, în limita a 20 locuri/grupă.