Alaturi de fundatie, acoperisul este cel mai important element al unei case. Acesta intra in contact direct cu intemperiile, cu razele soarelui si cu diversi alti factori si contribuie in mod decisiv la gradul de confort din incaperi si la integritatea constructiei.
Procesul de montaj acoperis pare a fi unul simplu la prima vedere, insa nu este chiar asa. Este motivul pentru care este recomandat sa se apeleze la profesionisti in acoperisuri, care sa tina cont de fiecare mic detaliu, in asa fel incat rezultatul sa fie unul durabil si eficient.
Cum se monteaza un acoperis? Care sunt principalii pasi?
Primul si cel mai important pas este informarea. In majoritatea zonelor din Romania exista reguli impuse de Inspectoratul de Stat in Constructii, care impun incadrarea in anumite limite privind culoarea tiglelor, forma acestora sau dimensiunile. Este foarte important sa fii in regula inca de la inceput, atunci cand vine vorba despre relationarea cu institutiile statului.
Ulterior, poti alege forma acoperisului, inclinatia acestuia si materialele pe care le vei folosi. In ceea ce priveste materialele, optiunile sunt foarte variate.
Care sunt materialele cu care se poate realiza un acoperis?
In general, structura acoperisului este realizata din lemn, in ceea ce priveste invelitoarea, aceasta poate fi realizata din numeroase materiale. De-a lungul timpului s-au folosit materiale precum stuf, tigla sau tabla, materiale care au ramas si astazi destul de populare. Alaturi de ele au aparut si altele insa, cu proprietati care mai de care mai interesante:
- Placi bituminoase ondulate. Sunt ieftine, vin intr-o varietate mare de culori si sunt usor de montat;
- Tigla metalica. Este placuta din punct de vedere estetic si este ieftina;
- Placi din policarbonat. Invelitoarea din acest material este foarte populara in cazul garajelor sau in cazul pergolelor;
- Tabla cutanata. Este o alta solutie ieftina si atractiva, potrivita pentru acoperirea halelor, garajelor si locuintelor;
- Sindrila bituminoasa. Este folosita pentru casele de vacanta, casute de gradina sau garaje. Desi este subtire si usor de montat, are o durata mare de viata si rezista foarte bine la radiatii UV si intemperii;
- Tigla ceramica. Este varianta clasica, foarte durabila si foarte placuta din punct de vedere estetic. Poate fi destul de grea, insa si este greu de pus in opera;
- Tigla din beton. Este recomandata pentru orice tip de acoperis, este ieftina insa are dezavantajul de a fi foarte grea. Este mai grea chiar si decat tigla ceramica, ceea ce necesita o structura de lemn foarte solida.
Intregul proces, de la realizarea structurii pentru invelitoare, pana la alegerea celor mai bune solutii pentru constructia ta, poate fi realizat de cei de la Mesteracoperis.ro . De-a lungul timpului acestia au reusit sa se perfectioneze si ofera cele mai bune servicii , in asa fel incat sa ai garantia unui acoperis solid deasupra capului.