Tăierea cu laser este utilizată pentru a optimiza procesele, aplicațiile și producția într-o gamă largă de industrii, inclusiv electronice, auto, medicale, prelucrarea metalelor, prelucrarea lemnului, tipărirea, ambalarea, HVAC și alte industrii de specialitate.

 

Atunci când aveți nevoie de fabricare la timp, tehnologia laser este soluția ideală de conversie. Mașinile cu această capacitate sporesc precizia producției dvs. generale, asigurând linii curate și detalii precise asupra produselor finite.

 

Tăierea cu laser direcționează ieșirea unui laser de mare putere prin optică pentru a tăia și graba materialele în modele și dimensiuni programabile. Tăierea cu precizie cu laser poate fi utilizată pentru a produce prin găuri, sloturi și diametre care sunt semnificativ mai mici (și cu toleranțe mai stricte) decât rezultatele generate de alte procese de conversie. Este un proces fără milă, ceea ce înseamnă că nu sunt necesare instrumente dure, eliminând costurile scumpe și consumatoare de timp.

 

Tipuri de procese de tăiere cu laser oferite de echipa noastra

Ablația materialului – Ablația materialului este un proces care îndepărtează practic materialul complet de sus până la partea de jos a suprafeței sau parțial din partea superioară a materialului până la o adâncime specificată.

 

Decupare cu laser – tăierea cu matriță cu laser este îndepărtarea și separarea completă a materialului de la suprafața superioară la suprafața inferioară de-a lungul unei căi desemnate generate de codul CNC sau G-ul modelului care trebuie tăiat. Tăierea cu matriță cu laser poate include, de asemenea, procese precum tăierea sărutului, tăierea, perforarea, tăieturile prin cursă și / sau îndepărtarea barelor.

 

Gravura laser – Gravura cu laser este procesul prin care materialul este îndepărtat de pe suprafața superioară până la o adâncime specificată. Modificând continuu puterea laserului, gravura cu laser poate fi folosită pentru texturi, imagini, coduri de bare, text și numere.

 

Marcarea cu laser – Marcarea cu laser, care este în esență gravarea materialului, este o categorie mai largă de metode pentru a lăsa urme pe un obiect pentru a produce o identificare sau informații lizibile, cum ar fi un cod de bare, un lot, un număr de serie sau un număr de piesă. Această tehnică nu implică utilizarea de cerneluri și nici nu implică unelte care să contacteze suprafața de gravare și să se uzeze în cele din urmă, oferindu-i un avantaj semnificativ față de tehnologiile alternative de gravare sau marcaj unde cernelurile sau sculele trebuie înlocuite în mod regulat.

 

Procese combinate – Prelucrarea digitală cu laser este o soluție dovedită și viabilă pentru prelucrarea unei largi varietăți de materiale. Procesele multiple menționate mai sus pot fi combinate cu tăierea totală, tăierea sărutată și gravarea sau marcarea diverselor substraturi sub formă de rolă sau foaie, atât în ​​modele continue, start-stop și urmărire.

 

Tăierea cu laser utilizează un laser extrem de mic, puternic, care oferă un fascicul focal de lumină materialului pe care îl taie cu o precizie extremă.

 

Laserul puternic se topește și se evaporă materialul cu o precizie inegalabilă, cu toleranțe tipice de la 0,003 mm la 0,006 mm, în majoritatea cazurilor. În schimb, un freză cu plasmă are de obicei o toleranță de aproximativ 0,02 mm, iar unele instrumente de tăiere a matriței au toleranțe de până la 1-3 milimetri sau mai mult.

 

Când sunt necesare precizie și precizie extrem de ridicate, tăieturile cu laser sunt aproape întotdeauna cea mai bună alegere. Acesta este unul dintre motivele pentru care tăierea cu laser este adesea folosită în industria aerospațială, unde toleranțele sunt extrem de stricte.

 

www.laserprocessing.ro

Banner SapunulCheia.ro