Pentru că gama de îmbrăcăminte pentru copii este atât de diversă, îți este greu să alegi cele mai potrivite haine pentru prichindei. Din acest motiv, trebuie să ții cont de câteva criterii înainte să cumperi hăinuțe, astfel încât să faci alegerea corectă și să nu cheltuiești sume colosale de bani. Ține cont de următoarele sfaturi și cumpără articolele ideale pentru cei mici!

Cumpără haine din materiale de calitate

În primul rând, trebuie să pornești de la premisa că pielea copiilor este mult mai sensibilă decât cea a adulților. De aceea, trebuie să optezi pentru materiale de calitate, care să nu-i irite. Nu știi care sunt cele mai adecvate materiale? Bumbacul normal și cel organic. Ambele sunt plăcute la atingere și sunt potrivite, indiferent de vârsta copiilor.

 

Nu uita să verifici și etichetele de pe fiecare hăinuță. În acest fel, îți dai seama care este materialul din care sunt confecționate articolele vestimentare. Urmărește ca hainele pe care le cumperi să aibă o țesătură de calitate bună, cu o compoziție de 100% bumbac. La fel de prietenoase cu pielea copiilor sunt și inul și lâna.

Indiferent că este vorba despre malete sau treninguri pentru copii, încearcă să eviți hainele confecționate din acril, nylon sau poliester, care nu se simt plăcut la atingere și conțin substanțe dăunătoare pentru sănătatea micuților.

Alege piese vestimentare lejere

Indiferent de vârstă, copiii nu trebuie să poarte haine prea strâmte. Atunci când vine vorba despre cei mici, trebuie să iei în calcul confortul pe care îl simt atunci când îi îmbraci. Lasă deoparte colanții și bluzele care îi vor face să se simtă incomod și îmbracă-i cu articole lejere, confortabile și practice.

Ia de pe raft hăinuțele cu capse

Hainele pentru copii trebuie să fie cât mai ușor de utilizat. Astfel, poți opta pentru piese vestimentare care au un sistem de închidere cu capse, în loc de nasturi. Motivul este simplu – capsele se închid și se deschid mai repede decât nasturii, de aceea atât părinții, cât și copiii, nu pierd timp prețios cu îmbrăcatul și dezbrăcatul din timpul zilei.

Evită articolele cu detalii inutile

Deși factorul estetic este important, atunci când vorbim despre hăinuțele micuților, încearcă să nu te axezi pe cele care au detalii inutile sau periculoase. Pentru a evita ca prichindeii să se accidenteze, alege haine fără ștrasuri, paiete, franjuri sau fermoare în exces.

Fă un inventar al garderobei celui mic

Pentru a evita cheltuielile suplimentare, este recomandat să faci un inventar al garderobei copiilor. În acest fel, nu doar că vei economisi sume importante de bani, ci vei reuși să menții un dressing aerisit, care să conțină doar articolele de care are cu adevărat nevoie.

Indiferent dacă ai băiețel sau fetiță, scoate toate hainele din dulap și vezi ce îi lipsește. În acest fel, vei stabili și un buget de cumpărături, pe care să încerci să-l respecți.

Alege magazine specializate pentru copii

Orice sesiune de cumpărături presupune un plan bine pus la punct. Pentru a economisi, nu este o idee bună să cumperi haine pentru copii din orice magazin care îți iese în cale. După ce ai aflat necesarul de haine de care au nevoie cei mici la începutul fiecărui anotimp, mergi în magazinele care comercializează articole pentru copii. Vei găsi o gamă variată de obiecte de îmbrăcăminte, de unde poți alege ceea ce ai nevoie.

Ține cont de criteriile prezentate și alege cele mai bune haine pentru copii! Materialul de calitate, comoditatea și ușurința în utilizare sunt doar câteva dintre aspectele pe care trebuie să le ai în vedere atunci când vrei să îmbogățești garderoba micuților tăi.

Banner SapunulCheia.ro