Desi sunt folosite inca din antichitate, bongurile moderne au devenit populare in lumea occidentala in urma cu doar cateva decenii, devenind un accesoriu important pentru fumatori. Desi toata lumea se bucura de experienta deosebita pe care un bong o ofera cand vine vorba de fumat, exista unele informatii esentiale care le scapa pana si celor experimentati. Iata 5 lucruri mai putin cunoscute despre bonguri:

1) Istoria bongului

 

Primele bonguri dateaza inca de acum 2400 de ani, acestea fiind construite din bambus sau tartacute uscate de dovleac. Termenul de “bong” provine din cuvantul de origine tailandeza “baung”, care in traducere libera inseamna “dispozitiv pentru fumat”. Cu toate ca bongurile de astazi au un design diferit, principiul de functionare a ramas acelasi de-a lungul istoriei acestui accesoriu pentru fumat: filtrarea si racirea fumului prin apa. Pe langa traditionalul bong realizat din bambus, in China secolului XVI existau si bonguri din metal (alama si bronz sau argint incrustat cu pietre pretioase). 

2) Poate fi realizat din diverse tipuri de materiale

 

Desi cele mai populare bonguri sunt cele din sticle, acestea pot fi confectionate din diverse alte materiale, precum bambus, plastic, metal sau ceramica. Fiecare material are avantajele si dezavantajele sale, un bong din sticla fiind mai fragil si putand fi spart cu usurinta, in timp ce unul din metal se poate supraincalzi foarte usor. Un bong din ceramica are o durata de viata mare, fiind foarte rezistent, insa are dezavantajul de a fi opac si a nu permite verificarea nivelului apei din interior. In final, cele din plastic sunt usor de transportat si de utilizat, insa au un minus la capitolul gust si aroma. 

3) Filtreaza substantele toxice din fum

 

Daca nu stiai pana acum, afla ca atunci cand inhalezi dintr-un bong, fumul este filtrat de apa, care retine  o cantitate impresionanta de gudron, precum si alte substante toxice. Unele studii au estimat ca acestea filtreaza un procent de aproximativ 90% din toxinele intalnite in tutun, in special citotoxinele.

4) Pot fi folosite atat pentru tutun, cat si pentru alte mixuri de plante

 

Pe langa tutun, un bong poate fi folosit cu succes pentru a fuma diverse mixuri de ierburi si plante, pentru o experienta inedita a fumatului. Pe piata exista o varietate mare de produse pe baza de plante care pot inlocui tutunul si pot fi fumate la bong pentru o experienta inedita.

5) Poti adauga cuburi de gheata pentru un fum mai rece si mai fin 

 

Unele bonguri sunt special concepute pentru a putea fi folosite cu gheata, pentru a raci fumul inainte de a fi inhalat. Unele bonguri sunt dotate si cu percolatoare, care plimba fumul prin bong, racindu-l, si in acelasi timp, protejand utilizatorul de stropii de apa. Nu uita sa inhalezi incet fumul racit, fara sa-l tii foarte mult in plamani, urmand ca apoi sa-l expiri usor.

Foloseste si tu un bong si bucura-te de o experienta unica! Alege bong-ul tau preferat de pe Legalizeit.ro, magazin online de echipamente si accesorii pentru fumatori, si imparte momentele de fericire cu persoanele dragi. Tine cont si de faptul ca va trebui sa-l cureti din cand in cand, asa ca nu uita sa iti procuri si dispozitivele si accesoriile de curatat bonguri. 

Banner SapunulCheia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.