La invitatia Editurii Univers, Jostein Gaarder, renumitul autor al cartii “Lumea Sofiei” si al unor romane si carti pentru copii traduse in intreaga lume, va vizita Romania intre 29 septembrie si 2 octombrie.
Pe data de 30 septembrie vor avea loc la Libraria Carturesti Carusel, strada Lipscani, nr. 55, Bucuresti, interviuri cu jurnalisti, bloggeri si reprezentanti ai posturilor de televiziune TVR 2 si DigiCult, precum si o dezbatere cu public si o sesiune de autografe, intre orele 15.00-16.45. Dezbaterea va avea loc in prezenta Excelentei Sale doamna Tove Bruvik Westberg, Ambasador al Norvegiei in Romania.

In 1991, cand Jostein Gaarder a scris “Lumea Sofiei”, “un roman al istoriei filosofiei”, era convins ca publicul lui avea sa fie format doar din specialisti. Dar cartea a devenit peste noapte un bestseller international. Tradusa in 60 de limbi, “Lumea Sofiei” a atins recordul de vanzari pe plan mondial in 1995, fiind vanduta de atunci in peste 40 de milioane de exemplare, i s-a bucurat de un succes extraordinar in fiecare tara unde a fost publicata. Cartea a fost adaptata intr-un film si intr-un joc pe computer.
Cu imaginatia sa exuberanta si placerea de a istorisi, Jostein Gaarder a fascinat intreaga lume. Romanele sale, care pun intrebari despre locul omului in Univers, sunt citite cu acelasi interes pe tot globul. Fie ca este vorba despre carti pentru copii sau de romane, scrierile lui Jostein Gaarder au fost traduse si sunt citite in toata lumea, indiferent de religia, cultura sau etnia cititorilor sai. In seria de autor Jostein Gaarder, publicata de Editura Univers, au mai aparut romanele “Fata cu portocale”, “Misterul de Craciun”, “Ca intr-o oglinda, in chip intunecat”, “Misterul cartilor de joc” si “Castelul din Pirinei”.

Pentru informatii suplimentare va rugam contactati agentia de relatii publice ARENA Communications (numere de telefon: 021.224.70.24, 0720.03.10.27, adresa de e-mail: office@arenacommunications.ro, www.arenacommunications.ro).3dd_Gaarder-Lumea-Sofiei

Banner SapunulCheia.ro