Laserul a fost mult timp sinonim cu toate lucrurile precise și curate și dintr-un motiv întemeiat. Tăierea laser este mai versatilă și fiabilă se poate aplica la toate tipurile de materiale și oferă o gamă de avantaje unice față de tehnicile tradiționale. De fapt, această metodă este acum standardul industriei în diferite sectoare industriale. De la această tehnică de fabricație adaptabilă se pot beneficia de toate, de la automobile și aerospațiale, la fabricarea de componente cu semiconductor și medicamente.

 

Continuați să citiți pentru a afla mai multe despre caracteristicile și avantajele tăierii cu laser oferite de catre echipa Laser Processing Romania și despre cum vă poate ajuta in proiectele dvs.

 

 Înțelegerea tehnicii: cum funcționează tăierea cu laser in 2020 

 

Tăierea cu laser a apărut ca una dintre cele mai populare tehnici de fabricație disponibile și este utilizată de nenumărate industrii de pe tot globul. Aplicarea sa principală presupune îndepărtarea excesului de material, în care laserul este utilizat pentru a asigura o precizie optimă.

 Vezi gama de servicii profesionale de sudare – Laser Processing

Tăierea cu laser este în primul rând o procedură bazată pe energie termică, în care un fascicul laser focal se topește o zonă foarte țintită a unui material care trebuie tăiat. 

 

Tăierea se finalizează prin combinația de presiune și căldură care este direcționată printr-o duză. Cu ajutorul jetului de gaz, materialul topit este ejectat și se creează un mic kerf.

 

Această tehnică este folosită în principal pentru tăierea metalelor mai dure, deoarece un laser este capabil să se ocupe practic de tot ceea ce i se aruncă, indiferent dacă tăiați oțel, nichel, tungsten, aluminiu sau alamă. Laserele sunt de asemenea utilizate pentru tăierea metalelor reflectorizante – inclusiv aurul și argintul – precum și materiale nemetalice, inclusiv polimeri, cauciuc și materiale plastice.

 

Laserele sunt adesea utilizate în procesele de fabricație critice care implică tăierea siliciului, făcând din această tehnică un instrument important în producerea de componente de înaltă tehnologie, precum piese microelectronice, semiconductori și panouri solare.

 

 Avantajele servciilor de taiere cu laser in Romania 

 

Există numeroși factori care contribuie la popularitatea largă a tăierii cu laser. În primul rând, tăierea cu laser oferă o precizie ridicată și precizie – avantaje cheie față de tehnicile tradiționale. De asemenea, tăierea cu laser garantează o performanță excelentă ori de câte ori este nevoie de tăieri curate și finisaje mai netede, deoarece utilizarea energiei laser pentru a tăia folosind un fascicul puternic focalizat poate menține toleranțe strânse în jurul regiunii de tăiere dorite.

 

Deoarece tăierea cu laser se folosește în limitele zonelor strict definite, fără a fi nevoie de căldură suplimentară, se pot lucra secțiuni mult mai înguste din material comparativ cu alte tehnici. De asemenea, zona afectată de căldură a unui laser este relativ mică, ceea ce înseamnă că materialul lucrat este mai puțin afectat de deformare sau distorsionare care rezultă din modificările microstructurii sale. Și, spre deosebire de tehnicile concurente, tăierea cu laser poate produce geometrii extrem de complexe, cu o precizie mai bună și niveluri excelente de toleranță.

 

Așa cum am menționat anterior, laserele pot fi folosite pentru a tăia materialele de toate grosimile și sunt ușor manipulate pentru a oferi orice formă necesară, indiferent dacă clienții necesită un corp de vehicul sau o carcasă pentru telefonul mobil.

 

Procesul de tăiere cu laser este, de asemenea, foarte rapid și poate fi repetat cu ușurință, cu niveluri de precizie la fel de ridicate. Mulțumită lățimii kerf rezultate, această metodă permite niveluri mai mari de utilizare a foilor, permițând o cuibare eficientă a pieselor. Acest lucru face posibilă economisirea consumului de materiale și reducerea costurilor asociate cu deșeurile totale de resturi.

 

În plus, tăierea cu laser se adaptează cu ușurință cerințelor de producție în continuă schimbare, atât în ceea ce privește volumul producției, cât și nevoile pieței. Echipamentele folosite pentru tăierea cu laser pot fi configurate și re-expuse pentru nevoi specifice mult mai rapid decât instrumentele asociate proceselor tradiționale de tăiere. Deoarece materialele tăiate cu lasere, de obicei, nu necesită curățare suplimentară, utilizarea tăierii cu laser crește randamentul și elimină alte operații secundare, permițând produsului să fie pus la dispoziția clienților în mai puțin timp.

 

Tăierea cu laser oferă avantaje clare față de metodele de fabricație tradiționale. Combinația sa de energie și presiune puternic concentrată permite tăierea pe o suprafață de material mult mai mică și mai restrânsă, cu pierderi semnificative de căldură și niveluri de resturi. Și datorită zonei de impact foarte precise și compacte, tăierea cu laser permite crearea de forme geometrice complexe, cu margini mai netede și finisaje mai curate.

 

Din aceste motive, tăierea cu laser a devenit metoda de fabricație directă pentru industria auto, prelucrarea metalelor, industria aerospațială și microelectronică, printre multe altele.

 

Pentru a vă asigura că alegeți tipul potrivit de tăiere cu laser – fie că este vorba de tăiere cu matriță cu laser sau tăiere rotativă – asigurați-vă că vă asociați cu un producător de încredere, care vă poate ghida în procesul de selecție și creați o soluție adaptată pentru nevoile dvs. unice de tăiere de precizie.

Banner SapunulCheia.ro