In anul 2010 moneda Bitcoin valora 8 centi, astazi valoreaza mii. Zece monede achizitionate atunci, te-ar fi facut milionar azi. Achizitionarea si tranzactionarea cu Bitcoin a devenit populara si profitabila, iar printr-o discutie cu Brokerul Pelliron si Compania Double Case, reprezentantul oficial al acestuia, am aflat strategiile prin care poti sa iti cresti capitalul rapid. Dar cripto-valuta nu a avut doar perioade de crestere, cunoscand si partea opusa a monedei. Ca exemplu este anul 2014, care poate fi reprezentativ. Cumparand mii de monede criptate in tarziul 2013 cand valora mai mult de 1000 de dolari, primeai cu mult mai putin cateva luni mai tarziu, cand valora putin peste 200 de dolari. Ce ar trebui sa stiti atunci cand va decideti sa procurati valuta Bitcoin? Regula cea mai importanta pe care sa nu o uitati vreodata este: moneda Bitcoin nu este stabila. Valoarea acesteia nu poate fi prognozata nici pentru saptamana viitoare, viteza cu care se modifica fiind uimitoare. Pretul acesteia variaza in dependenta de cererea si oferta asupra cripto monedei, care sunt influentati de un sir de factori. Cel mai important aspect, insa, este faptul ca exista o anumita valoare maxima de monede care pot fi dobandite si anume, doar 21 milioane de Bitcoin pot fi dobanditi. Se considera ca limita nu va fi atinsa pana in anul 2140, cu toate ca in anul 2017 s-a ajuns la o crestere semnificativa, de la 16 la 17 milioane. Al treilea factor important de memorat consta in simpla constatare ca pretul cripto monedei Bitcoin nu depinde de asa factori ca: activitatea bancilor (graficul, conditiile transferurilor), indicatori economici, factori politici s.a. Specialistii din cadrul companiei Double Case ne explica care sunt factorii ce pot afecta valoarea Bitcoin-ului. Printre acestia se numara:
1.Ordonantele si reglementarile guvernamentale Chiar daca Bitcoin este o valuta descentralizata, cursul acesteia, de asemenea, este afectat de reglementarile statale. Spre exemplu, in 2013 guvernul Chinez a ingradit entitatile financiare sa proceseze tranzactiile cu Bitcoin, ceea ce a scazut valoarea cripto monedei Bitcoin in doar cateva zile. Evenimentele politice si economice la nivel mondial In epoca globalizarii, deciziile dintr-o singura tara pot avea o influenta asupra intregii lumi. Un exemplu actual ar fi acceptarea cripto monedei Bitcoin ca mijloc de plata in Japonia.
3.Titlurile media Pretul Bitcoin-ului tinde sa se schimbe si in dependenta de noutatile mondiale si evenimentele care sunt relationate cu valuta, cum ar fi brese in sistemul de securitate. Unii analisti afirma ca, de fapt, acestea nu afecteaza direct pretul Bitcoin, dar atrage atentia si o focuseaza pe cea mai atractiva cripto moneda, ceea ce poate duce la cresterea volumului de schimburi. Cererea si oferta de pe piata Acest factor este important. In zilele noastre, Bitcoin nu are nici un echivalent fizic in lumea reala, deci BTC sunt vandute in schimburi. Principala lege a economiei spune ca, daca oamenii cumpara o moneda, pretul acesteia creste, iar daca oamenii vand moneda, pretul acesteia scade. Bitcoin nu este o exceptie. In toamna anului 2017, pretul a crescut cu aproape 700% ca urmare a cererii mari de cripto moneda.
5.Cumparatorii semnificativi Cumparatorii mari sau mai bine zis, marii actori de pe piata financiara precum companiile mari sau speculatorii au o influenta semnificativa asupra pretului Bitcoin-ului. Aceasta deriva din faptul ca aproximativ jumatate din piata Bitcoin-ului este controlata de cativa actori mari, atat individuali, cat si companii. In prezent, un Bitcoin valoreaza peste 6 mii de dolari americani, pretul acesteia fiind foarte competitiv. Daca ati decis sa incepeti a tranzactiona sau sa procurati Bitcoin, compania Double Case si Broker-ul Pelliron va ofera consultanta si studii in domeniu.

Banner SapunulCheia.ro