Izolația termică de azi este concepută pentru a îmbunătăți eficiența energetică a casei (ori construcției deținute) deoarece spațiile izolate oferă un control mai bun al temperaturii – atât în anotimpurile mai calde, cât și în cele mai reci. Dacă intenționați să vă izolați casa și sunteți în căutarea unui material izolant durabil și de înaltă calitate, cu siguranță ați studiat toate ofertele de pe piață. Poate în finală au ajuns spuma poliuretanică și celuloza suflată/pulverizată – cine va fi insă câștigătorul?
Atât spuma de pulverizare, cât și izolația de celuloză suflată au avantajele lor – să le comparăm, ca materiale izolante, astfel încât să poți decide care este cel mai potrivit pentru casa ta.
Indiferent de ce alegi, nu uita – scopul izolării termice este obținerea unei locuințe mai liniștite, mai confortabile și mai eficiente energetic
- Protecție împotriva căldurii vara și a frigului iarna
Dacă locuiești în România, cu siguranță te lupți și tu cu aceste temperaturi extreme tot mai greu de suportat, mai ales din cauza schimbărilor climatice. Vara, ai deja suficientă căldură la care să faci față – ai nevoie de un material izolant care să redirecționeze sau să reziste la căldură – aceasta este celuloza. De ce? Materialele termoizolante din fibre de lemn naturale ajută aerul din interiorul casei să rămână plăcut, răcoros, fără a fi nevoie de un sistem de climatizare scump. Secretul consta in „capacitatea de stocare termică” deosebit de mare a celulozei. În orele fierbinți de prânz și după-amiaza, celuloza absoarbe căldura și acționează ca un „tampon”, amânând progresul căldurii. Clima internă a clădirilor rămâne confortabilă – fără aer condiționat scump.
Astăzi, tot mai mulți români aleg amenajarea mansardei sau caută soluții pentru reducerea costurilor legate de răcirea locuințelor personale și folosesc celuloza.
Pe izolatiinaturale.ro găsiți și testele izolației cu celuloza pe timp de vară, de izolație fonică și de rezistență la foc, într-o serie de experimente video. Demonstrațiile practice arată cum pe durata verii (când termometrul atinge frecvent 30 de grade Celsius), temperatura la nivelul acoperișului poate atinge 70-80 de grade Celsius. Cu 20 cm de izolație de celuloză temperatura în mansardă ajunge la doar 25 de grade.
Cu celuloza, scapi și de stresul facturilor pe timp iarnă. Ai 35% economie la încălzire după ce îți izolezi podul sau mansarda cu celuloza.
În timp ce celuloza și fibra de sticlă reacționează în mod similar la fluctuații moderate de temperatură, acestea diferă dramatic atunci când temperatura scade semnificativ. Odată ce temperatura din exterior scade cu mult sub îngheț, în jur de -5 grade Celsius sau mai rece, fibra de sticlă pierde până la 50% din valoarea sa R. Acest lucru se datorează diferenței extreme de temperatură dintre interiorul casei și exterior și modului în care fibra de sticlă izolează, care este prin crearea unui mic “buzunar” de aer.
Izolația de celuloză nu se descompune si nici nu își pierde valoarea R la frigul extrem, ceea ce o recomanda ca izolație mai bună în zonele cu climat rece.
„Materialul izolant care reține căldura” – acesta este avantajul neobișnuit al materialelor izolante STEICO de la www.izolatiinaturale.ro. Celuloza va “îmbrăca” căminul precum o haină groasă de iarnă, protejând și ținând căldura valoroasă în interiorul casei. Într-o locuință bine izolată, temperatura interioară a pereților și a finisajelor crește automat. Materialele izolatoare din fibră de lemn STEICO pot face chiar mai mult decât să ofere protecție împotriva frigului! Aceste produse moderne pot contribui în mod considerabil la bunăstarea întregii familii și ajută la crearea sau menținerea unei locuințe sănătoase.
Cum așa? Pereții calzi uniform oferă mai multă căldură radiantă. Deoarece oamenii consideră căldura radiantă deosebit de plăcută, este adesea posibilă scăderea temperaturii ambiante reale fără a reduce confortul intern.
- Sănătatea noastră
Celuloza este mai sigură decât spuma de pulverizare, dar numai dacă este complet reciclată – precum cea din oferta Steico, disponibilă la Case Călduroase. Spuma pulverizată poate irita persoanele cu afecțiuni respiratorii, cum ar fi astmul bronșic și provoca tuse sau alte simptome.
- Zgomotele de afară te trezesc din somn sau îți întrerup relaxarea din timpul zilei?
Dacă dorești reducerea gălăgiei de afară, cu ajutorul izolației, atunci celuloza este un câștigător. Acest material va izola casa de sunete – gălăgia stradală, lătrat puternic de câini, vecini zgomotoși, trafic de orice fel. S-ar putea să mai auzi aceste sunete într-o anumită măsură, dar nu la fel de tare ca înainte.
Tot mai mulți români aleg această soluție pentru construcții noi sau renovări, pentru un plus de protecție, împotriva: focului, mucegaiului, insectelor, rozătoarelor. Celuloza de la Izolațiinaturale.ro este un produs ecologic, ce deține certificat acreditat de performanță, garantează o recuperare a investiției inițiale în patru-cinci ani și umple orice goluri, găuri sau fisuri (prin pompare).
Cere acum o ofertă de preț pentru celuloză la Izolațiinaturale.ro!