Atena, Grecia – 5 octombrie 2021 – Intracom Telecom, un furnizor global de sisteme și soluții de telecomunicații, anunța castigarea unui proiect Smart City in Belgrad, Serbia, pentru monitorizarea poluării aerului din oraș și îmbunătățirea calității aerului în ansamblu. Intracom Telecom, împreună cu partenerul său Ecomaks Solutions, vor implementa acest proiect multianual, iar primele rezultate sunt așteptate înainte de sfârșitul anului.

Orașul Belgrad a inițiat acest proiect in vederea îmbunătățirii calitatii vieții cetățenilor săi și pentru a oferi servicii Smart City, cautand soluții pentru monitorizarea și reducerea poluarii aerului. Intracom Telecom furnizează platforma sa de ultimă generație Unified IoT Orchestration (uiTOP ™) pentru achiziția și vizualizarea datelor și suita inovativă de aplicații de tip AI, Cognitiva ™, pentru modelarea și prognozarea datelor, în timp ce Ecomaks Solutions furnizează statii de monitorizare a calitatii aerului.

Prin acest proiect, o rețea largă de stații de monitorizare a calității aerului va fi instalată în tot orașul, ce vor monitoriza și măsura mai mulți agenti poluanți ai aerului, precum și alți parametri de mediu legati de poluarea aerului, cum ar fi temperatura, presiunea aerului, vântul, umiditatea, Soluția este completată de un modul centralizat de achiziție, procesare și vizualizare a datelor, prin care datele sunt colectate, îmbunătățite cu alte surse și analizate. Pe baza unei astfel de surse bogate de date, sistemul va putea furniza prognoze de calitate a aerului pe termen scurt și mediu, conform AQI (Indicele calității aerului) din zonă și vizand un număr de poluanți. Toate procesările avansate de date, modelare și prognoză sunt realizate folosind aplicatii si tehnologii AI și Machines Learning, astfel încât să se prevadă nivelurile de poluanți pe baza datelor colectate și îmbogățite.

„Poluarea aerului rămâne ridicata în multe orașe din Europa și considerăm că este obligația noastră să contribuim, prin portofoliul nostru inovator de soluții Smart Cities, la schimbarea calității aerului în orașele noastre. Tehnologiile noastre IoT și AI vor ajuta orașul Belgrad să aibă o atmosferă mai sănătoasă și să inlature pericolul pentru mulți cetățeni de a locui într-o zonă poluată. Prin proiecte de acest gen ne propunem să construim un mediu smart care să asigure o viață sănătoasă “, spune Efthymios Partsalis, CEO Intracom Telecom DOO Belgrad.

Banner SapunulCheia.ro