Iata cateva detalii pe care sa le cunosti inainte de achizitionarea unei biciclete de dama

0
119

Chiar daca, oficial, vara este sezonul bicicletelor, multe magazine de biciclete de dama fac reduceri mari in perioada iernii, atat pentru a stimula vanzarile, cat si pentru a face loc pentru noul lot de modele. Acest fapt duce la scaderea preturilor in aceasta perioada, atat pentru biciclete de dama cat si pentru echipamente, accesorii si multe altele.

Cu toate acestea, multe persoane ezita sa isi cumpere o bicicleta „pe nerasuflate”, lucru de altfel normal, din moment ce se vor bucura de noua achizitie pentru multi ani ce urmeaza. Cu putin ajutor, insa, putem inlesni acest proces de alegere a bicicletei potrivite. Iata un scurt ghid care sa te indrume sa iti achizitionezi mai usor bicicleta de dama perfecta!

Ce tip de bicicleta sa imi aleg?

Acesta este cel mai bun mod de a incepe cautarea unei biciclete de dama potrivite. Exista o multitudine de tipuri de biciclete, construite pentru fiecare disciplina in parte. Astfel, atat cadrul cat si componentele sunt adaptate pentru a face fata la diverse tipuri de terenuri, niveluri de performanta, variind foarte mult si la capitolul buget. Trebuie sa iei in calcul ce stil preferi, pentru a alege acea bicicleta pe masura nevoilor tale.

Biciclete de sosea

Recomandate pentru: Trasee lungi pe sosele, sportivi de performanta, concursuri, naveta urbana

Exista multe modele de biciclete dama dedicate soselei. Acestea sunt usoare, aerodinamice si implicit, rapide. In functie de geometria cadrului, si de pozitia pe sa, aceste biciclete pot fi mai „agresive” oferind o pozitie mai inclinata, sau mai „relaxate”, permitand o pozitie mai ridicata. Poti alege intre biciclete de dama specific contruite, sau biciclete unisex.

Multe femei care aleg o astfel de bicicleta uneori modifica ghidonul, pentru o pozitie mai relaxata. Altele prefera biciclete unisex, fara a le aduce modificari. Singurul criteriu aici este sa fii confortabila!

Biciclete de munte

Recomandate pentru: Trasee in natura, teren accidentat, coborari

Exista multe modele de biciclete de dama dedicate acestor activitati. Exista doua tipuri principale: hardtail sau full-suspension. Primele se preteaza provocarilor mai simple, fiind confortabile pe majoritatea traseelor alese. In schimb, cele full-suspension se adreseaza celor care prefera trasee mai accidentate si cu coborari abrupte. In privinta acestor modele, poti alege intre cele unisex sau biciclete de dama specific construite, cu o sa mai mare si ghidon mai ingust, pentru o priza mai usoara. De asemenea, va trebui sa fie ajustate si suspensiile, dat fiind ca femeile au in general o greutate redusa fata de barbati.

Biciclete de dama hibride

Recomandate pentru: Plimbari de agrement, traseul zilnic la serviciu sau la scoala

Aceste tipuri de biciclete pot varia foarte mult – unele sunt inclinate mai degraba spre performante sportive, altele pentru plimbari lejere. Pe acestea se pot monta bagaje, cosuri, genti sau coburi, fiind perfecte pentru a-ti face si cumparaturile.

Componentele

Alegerea unei biciclete de dama se face luand in calcul si tipul de dotari. Cele entry-level vor avea componente mai ieftine, ceea ce inseamna ca vor fi mai grele si mai putin performante decat cele high-end. Pe scurt, cu cat cheltui mai mult, vei obtine rezultate mai bune de la bicicleta ta.

Poti opta si pentru urmatoarea varianta: Sa iti alegi o bicicleta de dama entry-level, dar la care schimbi treptat componentele cu unele mai bune, de la ghidon, sa, furca si pedale.

Nu in ultimul rand – Alege o culoare care iti face cu ochiul. Exista o multitudine de modele de biciclete de dama, in zeci de culori si nuante. Asigura-te ca o alegi pe cea potrivita, deoarece poate fi relativ scump sa ii schimbi culoarea dupa.