In anumite conditii, sanatatea danturii este afectata de diferite probleme cu care se confrunta tot mai multe persoane. In functie de caz, dintii devin vulnerabili si incep sa apara diferite simptome care transforma orice zambet intr-o incruntare, precum: fisuri, modificari de culoare, imperfectiuni de forma, probleme la mestecare si malpozitii dentare.

 

Progresul tehnologic din industria dentara permite pacientilor sa apeleze la interventii stomatologice cu fatete dentare care restabilesc stralucirea zambetului prin acoperirea petelor de pe dinti si golurilor dintre acestia. O astfel de procedura de fatetare dentara este foarte rapida, minim invaziva si asigura o rezistenta la fel de buna ca smaltul dintilor, avand o durata de viata de pana la 15 ani.

 

Ce sunt fatetele dentare?

 

Tratamentele cu fatete dentare sunt o metoda rapida pentru a modifica si schimba forma, dimensiunea si culoarea dintilor. Fatetele dentare sunt recomandate pentru a rezolva o varietate de probleme, in special cele de inchidere a spatiilor interdentare si in cazul dintilor afectati de eroziunea sau hipoplazia smaltului. 

Acestea sunt realizate si aplicate sub forma unor pelicule fine de ceramica (portelan) foarte rezistente, ce sunt compatibile cu smaltul si culoarea naturala a dintilor. 

In prezent, procedurile stomatologice realizate prin tehnologia CEREC CAD/CAM pentru fatete dentare sunt considerate cele mai eficiente metode de tratament estetic datorita proprietatilor materialului ceramic care este foarte bine tolerat de organismul uman. 

Avantajele tehnologiei CEREC CAD/CAM pentru fatete dentare

 

Pentru a beneficia de o albire si indreptare profesionala a dintilor, principala metoda de tratament recomandata de medici este cea prin intermediul tehnologiei CEREC CAD/CAM. Aceasta tehnologie asigura o interventie lipsita de dureri, intr-o singura sedinta. 

Alte avantaje:

    • Sunt utilizate doar materiale biocompatibile ce sunt tolerate de tesuturile moi;

    • Datorita proprietatilor acestor materiale, bacteriile colonizatoare care formeaza placa dentara nu afecteaza fatetele dentare, fiind eliminat complet riscul de inflamare a gingiilor;

    • Structura naturala a dintilor este protejata integral, fiind o metoda minim invaziva;

    • Tratamentul cu fatete dentare asigura un grad de protectie si mai ridicat, in comparatie cu smaltul natural al dintilor, impotriva depunerilor de pete care apar in urma consumului de cafea sau tigari;

    • Odata cu respectarea unei igiene orale corespunzatoare, fatetele dentare au o durata de viata de pana la 15 ani;

    • Estetica integrala a danturii este imbunatatita complet, intr-o singura sedinta, iar beneficiarii nu simt nicio durere;

    • Datorita eficientei tratamentului cu fatete dentare, beneficiarii nu sunt nevoiti sa apeleze la alte tratamente provizorii care implica costuri mai mari si vizite mai dese la stomatolog.

Importanta tehnologiei CEREC CAD/CAM 

Aceasta tehnologie este recunoscuta la nivel mondial ca fiind cea mai eficienta si exacta metoda de tratament si restaurare completa a danturii. 

Datorita performantei camerei video integrate este analizata in cel mai mic detaliu dantura beneficiarului, iar design-ul fatetelor dentare este computerizat si transmis catre aparatul de frezare care restaureaza dantura cu ceramica compatibila cu organismul uman. 

Precizia acestei tehnologii este masurata in microni si intreaga procedura dureaza chiar si doar o ora. In plus, performanta acestei tehnologii permite medicului stomatolog sa ajusteze 3D modelul fatetelor dentare, urmand apoi acelasi proces de transmitere a informatiei catre unitatea de frezare pentru ca restaurarea danturii sa fie realizata dintr-un singur bloc de ceramica dentara. 

Banner SapunulCheia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here