Organizarea spatiului si a cadrului de lucru implica anumite actiuni care depind de disciplina fiecarei persoane, dar si de utilizarea anumitor produse de papetarie esentiale pentru activitatile de birou.

 

 

De exemplu, foile de hartie, notitele autoadezive si alte produse de papetarie similare sunt consumabile care trebuie folosite cu grija, avand in vedere costurile pe care le implica achizitionarea lor periodica.

 

 

In plus, in cazul utilizarii eficiente a produselor de papetarie economisesti bani din bugetul alocat lunar pentru acestea, dar imbunatatesti si conditiile de protejare a mediului inconjurator.

 

 

Cum pot fi utilizate mai eficient produsele de papetarie la birou?

 

 

Renunta sa mai folosesti hartia A4 pentru notite

 

 

Pentru a face o reala economie de bani si materie prima, poti renunta la utilizarea colilor de hartie A4 atunci cand e necesar sa iti iei anumite notite. In schimb, poti folosi caiete tip office create special pentru a face anumite insemnari, calcule importante sau pentru a-ti lua notite in timpul intalnirilor sau activitatilor de birou.

 

 

Hartia A4 este indispensabila pentru utilizarea copiatorului la birou si, de aceea, trebuie folosita in mod eficient, in special pentru printarea documentelor sau actelor oficiale si importante.

 

 

Alege plicuri din plastic

 

 

Inlocuirea plicurilor din hartie, de tip A4 si A5, cu plicuri din material plastic este o metoda alternativa pentru a asigura un grad si mai ridicat de protectie pentru documentele care trebuie transportate pentru diferite activitati. In plus, plicurile din plastic au o rezistenta mult mai mare, in comparatie cu cele din hartie, si pot fi refolosite oricand este necesar.

 

 

Notitele autoadezive sunt importante

 

 

Dar nu suficient de importante pentru a fi oferite in locul unei carti de vizita! Desi sunt folosite si apreciate in orice cadru de lucru la birou, datorita culorilor si dimensiunii acestora, anumite persoane obisnuiesc sa le utilizeze pe post de carti de vizita.

 

 

Acest lucru este lipsit de profesionalism, tinand cont ca notitele autoadezive sunt utilizate pentru notarea anumitor informatii succinte, precum memo-uri, dar nu si pentru a transmite datele de contact ale firmei.

 

 

Documentele, actele si corespondenta trebuie bine organizate

 

 

Organizarea sau ordonarea documentelor importante din cadrul activitatilor desfasurate la birou trebuie realizata cu ajutorul unor clasoare, cunoscute si ca bibliorafturi. Aceste produse de papetarie sunt create intocmai pentru a eficientiza procedurile de arhivare, pastrare in siguranta si ordonare a actelor care contin informatii necesare pentru activitatile zilnice de la birou.

 

 

Asigura-te ca, in tot ceea ce faci, calitatea primeaza intotdeauna

 

 

Acelasi lucru este valabil si in cazul produselor de papetarie achizitionate. Calitatea acestora iti asigura posibilitatea sa economisesti sume importante din totalul alocat periodic pentru cumpararea lor.

 

 

Dar aspectul calitativ trebuie sustinut si de actiuni concrete de economisire a acestora. Din acest motiv, orice produs de papetarie poate fi utilizat intr-un mod inteligent, ceea ce iti va permite sa nu faci niciodata rabat de la calitate.

 

 

De exemplu, calitatea hartiei pentru copiator este importanta si este necesar sa folosesti doar hartie de calitate premium. Desi costurile de achizitie sunt mai ridicate, in comparatie cu hartia de calitate mult mai slaba, utilizarea ei intr-un mod sustenabil reprezinta o investitie cu avantaje pe termen lung.

Banner SapunulCheia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here